zondag 1 mei 2022 – 15.00 uur

‘Ze heet Hana’ 
Op weg naar de vrijheid
Verhaaltekst, verteller en zang: Piet Paree
Componist/liedtekstschrijver: Frank Edam
Muzikale begeleiding en zang: Suleika van Holland e.a.

De ontroerende muzikale voorstelling ‘Ze heet Hana’

De verhalenschrijver en verteller Piet Paree en liedschrijver, muzikant Frank Edam zijn op zondag 1 mei om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje . Zij brengen de muzikale vertelvoorstelling ‘Ze heet Hana’ . Daarin nemen ze de luisteraar mee in de (be)leefwereld van een, met zijn familie uit Syrië gevluchte, jongeling. Dit enerverende verhaal valt samen met het vluchtverhaal van een Joodse vrouw, die als kind met haar familie tijdens WO2 Duitsland is ontvlucht. De voorstelling start met enkele traditionele liederen over de geschiedenis van strijd en verzet.

Het duo Piet Paree en Frank Edam brengt al jaren muzikale vertelvoorstellingen met diverse historische thema’s voor jong en oud. Piet schrijft de laatste jaren vooral verhalen waarin deze thema’s beeldend voor het voetlicht komen. Samen met liedschrijver en muzikant Frank Edam maakt hij van deze verhalen beeldende muzikale vertelvoorstellingen.

Frank Edam is een gelouterd liedschrijver met een geheel eigen genre waarin de zee, maar ook vrede en vrijheid veelal een belangrijke rol spelen. Met diverse muziekgroepen en koren treedt hij op in zowel Nederland als elders in Europa. Piet brengt naast zijn voorstellingen samen met Frank ook regelmatig muzikale vertelvoorstellingen in samenwerking met diverse andere muzikanten. Zie www.pietparee.nl.

Reacties zijn afgesloten.