Ode aan Pablo Casals en een warm muzikaal bad

Beste mensen,

Met de uit de Oekraïene afkomstige kunstenares Larisa Biloes die momenteel haar expositie in ‘t Mosterdzaadje heeft, is de oorlog dichtbij. Haar familie en vrienden die daar wonen…een nachtmerrie die al langer dan een maand duurt en waar nog geen einde aan lijkt te komen. Het samen luisteren naar muziek geeft ons allen even de gelegenheid op adem te komen.
De komende concerten zijn op vrijdag 8 april om 20.00 uur met Trio Kokako en op zondag 10 april om 15.00 uur hoogtepunten uit de sacrale muziek door het Alma Duo.
Vrije toegang is gewoon weer mogelijk. Reserveren mag óók. Via de website of bij penningmeester@mosterdzaadje.nl
En voor de Pasen hebben we een paar niet te versmaden topmusici in huis gehaald.

Jobine Siekman & Ellyne Wieringa

Op Goede Vrijdag, 15 april om 20.00 uur geven de pianiste Ellyne Wieringa en de celliste Jobine Siekman een concert dat in het teken staat van de beroemde Catalaanse cellist Pablo Casals. Het programma omvat de muziek die hij graag speelde, zelf componeerde of waar hij mee verbonden was. Op het programma: G.Cassadó (Requiebros), J.S. Bach (Suite voor Cello Solo in G groot), P. Casals (Cant dell Ocells ), Jordi Maso (Sonatina), E. Granados (Intermezzo from the Opera Goyescas), J. Röntgen (Sonate nr. 5 in b klein ), J.S.Bach arr. P Casals (Jesu meine Freude) en D. Popper (Vito – Spanish Dance )
Het idee van dit programma kwam doordat Jobine Siekman (winnares van de Cellobiënnale Amsterdam 2016) in het tuinhuisje van het Gaudeamus Huis in Bilthoven studeerde. Daar woonde de componist Julius Röntgen, die er veel buitenlandse collega’s ontving, waaronder Pablo Casals. “In ruil voor gebruik van de ruimte vorig jaar werd mij gevraagd daar een concert te geven. Toen heb ik dit programma bedacht: Een ode aan Pablo Casals. Ellyne en ik spelen daarin Catalaanse muziek (naar de afkomst van Casals), zijn eigen composities, muziek van Bach (hij had een obsessie met Bach en heeft de cello suites beroemd gemaakt) en een sonate van Julius Röntgen”.

Harp & Piano

De harpiste Doriene Marselje en de pianiste Celia García-García vormen het Duo Inside-Out. Op tweede Paasdagmaandag 18 april om 15.00 uur komen ze met het programma Jardin Féerique. Muziek van Satie ( Gnossienne), Debussy (Claire de Lune), Ravel ( Ma mère L’Oye) en Bizet (Le jardin féerique).
Dit is een concert om even bij weg te dromen. Wij kiezen bewust voor de verfijnde, elegante en soms ook sensuele Franse muziek omdat wij het publiek willen onderdompelen in warm bad van heerlijke geluiden’, aldus Celia.
De naam van Duo Inside Out is een verwijzing met een knipoog naar de zogenaamde ‘harp ín de vleugel’.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.