Vier generaties componisten en sacrale muziek

Beste mensen,

Trio Kokako is bekend om haar interessante programmering. Een jaarlijks terugkerend avontuur in muziekbeleving met in dit concert 4 generaties componisten. We horen o.a. ‘Tekeningen uit Kennemerland’ van Dirk Dekker. En als opmaat voor Pasen de hoogtepunten uit de sacrale muziek door Duo Alma. Maar eerst nog even het komend weekend, waar jullie welkom zijn op 1, 2 en 3 april. Zie nog even www.mosterdzaadje.nl.
Reserveren blijft mogelijk via penningmeester@mosterdzaadje, maar gewoon komen kan ook. Dan is er collecte met richtlijn 10 euro inclusief koffie /thee.

Trio Kokako

Vrijdag 8 april om 20.00 uur treedt Trio Kokako op. Het trio bestaat uit Josje Lodder – piano, Anja van Dooren – (bas)klarinet en Alwin de Vries – fluit. Het programma deze avond beslaat 4 generaties van componisten: Olivier Messiaen, Ton de Leeuw, Joep Straesser, Dirk Dekker en Carlos Michans.
Speciaal voor Trio Kokako schreef Dirk Dekker ‘Tekeningen uitKennemerland’. Nadat hij het trio in ‘t Mosterdzaadje had horen spelen componeerde hij een driedelig stuk geïnspireerd op achtereenvolgens de ‘Hoogovens’, een oponthoud in Santpoort -Noord en verstild nachtlicht boven Castricum.
En de naam van het trio komt van de kokako. Een Nieuw-Zeelandse vogel die in de schemering allerlei spannende geluiden voortbrengt.

Hoogtepunten uit de sacrale muziek

Op zondag 10 april om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de zangeres Natalie Merfort en de pianiste Svetlana Lohman.
Het Alma Duo brengt de mooiste highlights uit de sacrale muziek van o.a. Mozart, Bach, Händel, Caccini, Franck, Rachmaninov en Dvorak en delen uit de prachtige en aangrijpende Stabat Mater van Pergolesi
Een sfeervolle opmaat voor Pasen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.