Flamenco, Niki Jacobs en Servisch pianist

Beste mensen,

De agenda van ‘t Mosterdzaadje zit best volgepropt. Dat heeft te maken met de concerten die allemaal een nieuwe datum moesten krijgen. Gelukkig voor ieder wat wils en keuze genoeg dus. Nog even in herinnering de Ode aan Herman Krebbers op zaterdagmiddag 26 maart en het Beltiukov Trio op zondagmiddag 27 maart.
April beginnen we de maand met veel gitaren. Manito en Monica met hun Spaanstalige warmbloedige programma. Op zaterdagmiddag 2 april Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar: Van Leonard Cohen tot en met Dolly Parton. En zondagmiddag 3 april komt uit Servië overgevlogen de pianist Stevan Spalevic met wel een heel mooi recital.

Monica en Manito

Op vrijdag 1 april om 20.00 uur wordt de luisteraar  meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed enhartstocht. Het zijn de flamenco zangeres Mónica Coronado en de gitarist Manito. De warmbloedige voorstelling ‘Melodías del Corazón’ bestaat uit Spaanstalige nummers. De charismatische Monica en de virtuoze Manito krijgen het publiek op het puntje van hun stoel.

Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar

Op zaterdag 2 april om 15.00 uur horen we twee stemmen en twee gitaren. De zangeres Niki Jacobs en de singer-songwriter Ivo Dinkelaar presenteren het programma ‘The FrontPorch sessies’. In Tenessee, op een veranda (the front porch) treffen na lange tijd twee geliefden elkaar. Ze nemen het leven door aan de hand van liedjes van o.a. Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolly Parton, Emmylou Harris, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez. Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen.

Pianist Stevan Spalevic

De Servische pianist Stevan Spalevic heeft zijn programma op zondag 3 april om 15.00 uur in het teken gezet van Leven enDood. Componisten zijn Bach (Prelude en Fuga), Schubert (Impromptu), Beethoven (Sonate12 Opus 26), Janacek (From the street), Schumann (Geister variaties).
Stevan Spalevic is een zeer getalenteerd pianist die ongelooflijk veel prijzen won. Na zijn studie in Novi-Sad en Belgrado deed hij zijn post doctorale studie in Florence. Hij is nu als hoofdvakdocent piano verbonden aan de faculteit der Letteren in Niš en aan de pianoafdeling van de Faculteit Der Filologie en Kunsten in Kragujevac. Voor dit concert wilde hij graag naar Santpoort komen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.