Hommage aan Krebbers en Beltiukov Trio

Beste mensen,

Muziek…wat kan dat veel goeds doen. Als publiek krijgen we in een concert zó veel aangereikt. De energie die musici in hun uitvoering stoppen, laadt onze accu’s weer even bij. Wat leven we in een onbevattelijke wereld nu.
Op 18 maart om 20.00 uur gaan we Kris Kras door Europa met de tot ridder geslagen Doris Hochscheid en Frans van Ruth. Op zondag 20 maart om 15.00 uur maken we kennis met de Braziliaanse pianist Luís Rabello. Op 26 maart om 15.00 uur zijn er de pianiste Vera Kooper en de violiste Gwendolyn Masin. Zij brengen een hommage aan Herman Krebbers. Zondag 27 maart om 15.00 uur de Beltiukov Sisters. Dasha en Ksenia samen met de pianiste Aksana Stahievitch. Allemaal musici van de bovenste plank!

Vera Kooper en Gwendolyn Masin

Op zaterdag 26 maart om 15.00 uur brengen de violiste Gwendolyn Masin en de pianiste Vera Kooper een Hommage aan Herman Krebbers. Op de lessenaar staan werken die deze grote violist na aan het hart lagen en waaraan Gwendolyn met hem heeft gewerkt in de jaren dat ze in Amsterdam bij hem studeerde. Uitgevoerd worden Niccolò Paganini, Peter-Jan Wagemans,
Johannes Brahms, César Franck en Maurice Ravel.

Gwendolyn en Vera ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Zwitserland. De gezamenlijke liefde voor muziek en een groot plezier in het samenspel maakten al snel duidelijk dat hier een nieuw duo geboren was! Sindsdien toeren ze samen met veel plezier door Europa, altijd op zoek naar mooie muziek, nieuw repertoire, goede verhalen én lekker eten!

Beltiukov Trio

Op zondag 27 maart om 15.00 uur treden op de violiste Ksenia Beltiukova, haar zuster de fluitiste Dasha Beltiukova en de pianiste Aksana Stahievitch. In wisselende samenstelling en als trio spelen ze Mozart (sonate nr. 21), Debussy, Vaughan Williams (The lark), Borne/Bizet (Carmen) en Sergey Beltiukov (Première en Credo)
Dasha en Ksenia Beltiukova zijn twee zusjes uit een heel muzikaal gezin uit Minsk. Ksenia was voor studie in Nederland, veroverde hier prestigieuze prijzen o.a. de Bernard Haitinkprijs en het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Maar zij keerde terug naar Minsk. Nu hopen dat het lukt om zich voor dit concert bij haar zuster te voegen. Zo niet, dan hebben Dasha en Aksana ter vervanging een niet mis te verstaan mooi programma klaar. Ook Dasha en Aksana kregen hun opleiding in Minsk en bleven na hun studie in Nederland werken en wonen. Drie fantastische musici in een heel mooi programma.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.