vrijdag 29 april 2022 – 20.00 uur

HarpSoon
Emmiko Groenemeijer – harp
Joeri Deckers – fagot
van Saint-Saëns tot Piazzolla

Harp en Fagot

Op vrijdagavond 29 april om 20.00 uur treedt in ‘t Mosterdzaadje op het bijzonder succesvolle, sprankelende duo HarpSoon op. Het zijn de harpiste Emmiko Groenmeijer en de hoboïst Joeri Dekkers. Hun programma is voor ieder wat wils, divers en aanstekelijk, variërend van Saint-Saëns tot en met Piazzolla.

HarpSoon kreeg de eerste prijs toegekend op het internationale concours ‘Grand Prize Virtuoso Amsterdam 2019’, in de categorie kamermuziek. Daarbij werden zij uitgenodigd om te spelen tijdens de ‘Award Ceremony’ in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

De combinatie Harp en Fagot is uniek in Nederland en HarpSoon is dan ook vastberaden het land kennis te laten maken met deze prachtige klankkleur.

Harpiste Emmiko Groenemeijer begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Muziekschool Kennemerland te Haarlem. Een aantal jaar later maakte zij de overstap naar harpdocente Mariska Pool. Onder haar begeleiding deed Emmiko succesvol toelating tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Daar studeerde zij Klassiek Harp bij Ernestine Stoop. In maart 2015 behaalde Emmiko haar bachelordiploma en sindsdien is zij zowel uitvoerend als docerend actief als harpiste. Emmiko volgde masterclasses bij onder anderen Erika Waardenburg, Lavinia Meijer, Isabelle Perrin, Edmar Castaneda, Pävi Severeide en Sandrine Chatron.

Fagottist Joeri Deckers rondde in het voorjaar van 2015 zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag. Hij kreeg tijdens zijn opleiding regelmatig lessen van Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Ook studeerde hij een half jaar aan het Royal College of Music in Londen, waar hij bij onder anderen Joost Bosdijk en Martin Gatt lessen volgde. Joeri speelt in verschillende orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest.

Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek een passie voor blaasorkesten en het dirigeren daarvan.

Reacties zijn afgesloten.