maandag 18 april 2022 – 15.00 uur

2e Paasdag

Duo Inside Out
Doriene Marselje – harp
Celia García García – piano
Debussy, Ravel, Saint-Saëns, Bizet, Satie

DUO INSIDE OUT* presenteert JARDIN FÉERIQUE

De harpiste Doriene Marselje en de pianiste Celia García-García vormen het Duo Inside-Out. Op tweede Paasdag, maandag 18 april om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje komen ze met het programma Jardin Féerique in ‘t Mosterdzaadje.

Jardin Féerique is een concert dat toe staat even weg te dromen.

Wij kiezen bewust voor de verfijnde, elegante en soms ook sensuele Franse muziek omdat wij het publiek willen onderdompelen in warm bad van heerlijke geluiden.

*De naam Inside Out is een verwijzing met een knipoog naar de zogenaamde “harp” ín de vleugel. Altijd een onderdeel van elkaar geweest die nu tegelijk uitblinken op het podium.

HET PROGRAMMA

Jardin Féerique is een reis van duister naar licht, van kaal naar weelderig. Een verwijzing naar de afgelopen periode. Na een jaar doordrongen van Corona, isolatie, koude en eenzame wintermaanden, mislukte plannen en een minimaal aanbod van cultuur is er een nieuw begin.

De zomer biedt hoop, schoonheid, bloei en nieuwe kansen.

We beginnen met de verstilde Gnossienne nr. 1van Erik Satie. Het meditatieve stuk zet de toon voor Clair de Lune van Claude Debussy.

Aansluitend klinken delen uit het kleurrijke muzikaal sprookje Ma Mère L’Oye van Maurice Ravel. Het laatste deel, Le jardin féerique, begint als een intieme schets die uitbloeit tot een fonkelend euforisch landschap.

Wij gaan verder met de indrukwekkende Introduction et Allegro van Ravel en de optimistische Danse Profane van Debussy: betoverend en wereldlijk tegelijkertijd. Het lijkt een droom die langzaam verdwijnt in het aankomende daglicht.

En zo komen wij aan bij een aantal feestelijke delen uit het Jeux d’Enfants van Georges Bizet. Deze vrolijke en speelse muziek is de positieve afsluitende boodschap die wij willen meegeven.

Reacties zijn afgesloten.