vrijdag 23 maart 2018 – 20.00 uur

CONCERTO DELLE DONNE
Lamento delle Vergine
Brigit de Klerk – mezzosopraan & blokfluiten
Annemiek van Zeben – alt
Juun Voorhoeve – viola da gamba
Paula de Quint – luit & arciliuto
Francesca Caccini, Barbara Strozzi, Chiara Margarita Cozzolani, Isabella Leonarda, Antonia Bembo, Lucrezia Orsini Vizana

Concerto delle Donne: bijzondere passiemuziek van bijzondere vrouwen

Concerto delle Donne

Passiemuziek uit de 16e en 17e eeuw geschreven door vrouwelijke componisten. Deze ontroerend mooie aanloop naar Pasen is op vrijdag 23 maart om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje mee te maken.

Concerto delle Donne brengt het programma ‘Lamennto delle Virgine’, muziek over het verdriet van Maria om haar zoon, de goedheid van Christus en zijn lijden en sterven.

‘Concerto delle Donne’  bestaat uit: Annemiek van Zeben (alt), Brigit de Klerk (mezzosopraan en blokfluiten), Juun Voorhoeve (viola da gamba) en Paula Quint (luit en arciliuto). Lijden, verdriet en troost worden in dit concert met elkaar verbonden. Prachtige teksten, die op beeldende wijze op muziek zijn gezet. Daarbij zullen passende illustraties worden geprojecteerd van kunstenaars door de eeuwen heen.

Op de podia wordt de muziek van vrouwelijke componisten relatief weinig geprogrammeerd en zeker waar het gaat om repertoire uit voorbije eeuwen. Met de oprichting van ‘Concerto delle Donne’ in 2015, heeft het ensemble zich ten doel gesteld juist deze muziek van vrouwen te belichten. Vrouwen die in de 16e en 17e eeuw een belangrijke rol hebben gespeeld in het muzikale leven, hetzij als zelfstandig musica, hetzij verbonden aan een klooster. Met dit unieke repertoire wil het ensemble laten horen en zien dat het de moeite waard is deze muziek opnieuw te laten klinken.

Reacties zijn afgesloten.