Donateursbrief februari 2022

Santpoort, 13 februari 2022

Lieve vrienden van ‘t Mosterdzaadje,

Vrienden voor altijd’, schrijft Emilia op het blaadje waar ze zichzelf samen met haar vriendinnen uit de klas heeft afgebeeld. Vijf meisjes van 8 jaar die graag met elkaar spelen, flink over elkaar roddelen, kritisch naar elkaar kijken, boos zijn en het weer goed maken, gedeelde verliefdheden hebben en samen dromen over een toekomst. Met elkaar de geheimen van de grotemensenwereld ontmantelen. Zo vertelde Emilia terwijl ze met haar tekening bezig was, hoe ze het geloof in Sinterklaas was verloren. Trots had zij haar ontdekking in de klas verteld. Dat de juf haar toen ‘op haar kop’ gaf, begreep ze maar moeilijk. Maar in dit bondgenootschap van meisjes is veel mogelijk en ook het geloof dat het altijd zo zal blijven.

De meesten van ons lopen al wat langer mee in dit leven en hebben veel vrienden zien komen en gaan. Mijn eigen vriend Pim overleed in maart nu 6 jaar geleden. Hij is nog steeds mijn vriend voor altijd. Een stil aanspreekpunt en ik laat hem door zijn ogen meekijken in besluiten en beslissingen.

Maar gelukkig zijn er ook vrienden ‘op dezelfde golflengte’ waarmee je dingen kunt ondernemen. Mensen met wie je de dag en het leven doorneemt. Die uit ervaring weten dat een lang en gelukkig leven samenhangt met de mate van gezondheid. Maar ook beseffen dat er met beperkingen nog veel dagen te plukken zijn.

En dan zijn er de vrienden van ‘t Mosterdzaadje. De donateurs die hun liefde voor muziek en behoud van ‘t Mosterdzaadje laten zien door hun giften. Zonder jullie, lieve vrienden, was het onmogelijk geweest in de afgelopen twee jaar de musici te kunnen uitbetalen. Zowel voor de uitvoeringen met weinig publiek als voor de concerten die niet door konden gaan. De musici zijn jullie daarvoor zeer erkentelijk. Heel veel dank, mede namens hen, dat jullie vrienden van ‘t Mosterdzaadje zijn.

Van de week werd ik door twee andere podia benaderd. Bij hen was de rek eruit. Hoe deden wíj dat nou in ‘t Mosterdzaadje? Ik kon het haarfijn uitleggen. ‘t Mosterdzaadje wordt door vrijwilligers gerund en financieel gedragen door mensen die het een belangrijk podium vinden. Ongeacht of ze er gebruik van kunnen maken. Zoiets bouw je niet in een paar weken op. ‘t Mosterdzaadje is bijna toe aan het 40 jarig jubileum.

Wat er de komende maanden speelt zie je in de bijgesloten agenda. Hoe alle versoepelingen er uit komen te zien is op dit moment nog niet precies te zeggen. Mochten alle beperkingen worden opgeheven, dan kun je voorlopig blijven reserveren zoals dat nu het geval is. (via de website of penningmeester@mosterdzaadje.nl ) Maar tevens is het dan ook weer vrij om te komen. Wij zijn niet van plan om de zaal vol te bezetten. We houden de opstelling nog lekker ruim met ongeveer 50 stoelen. Ook ‘het normaal’ is weer wennen.

Sammie is er moe van….

Ik hoop van harte dat jullie de weg naar ‘t Mosterdzaadje weten te vinden. Veel te lang heb ik de vaste bezoekers van vóór corona niet meer terug gezien.

Muziek samen luisteren en beleven is toch een van die dingen die ook als je wat minder vitaal wordt, nog heel lang kunt doen. De beste booster voor lichaam en geest.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.