EXPOSITIE april 2022

Larisa Bilous

Expositie van Larisa Bloes in ‘t Mosterdzaadje

In de maand april wordt in ‘t Mosterdzaadje het werk tentoongesteld van Larisa Biloes.

Larisa kreeg haar klassieke kunstopleiding aan de Kunstacademie te Odessa in de Oekraïne, met als specialisatie industrieel ontwerpen. Na deze opleiding, richtte zij zich voornamelijk op decoratieve kunst en heeft diverse projecten uitgevoerd voor scholen en bedrijven. Vanaf 2007 neemt regelmatig deel aan projecten van Marcel Wanders studio, Amsterdam.

Na haar vestiging in Nederland in 2001 is Larisa doorgegaan met haar geliefde bezigheid als decoratieve kunstenares en is haar eigen stijl verder gaan ontwikkelen. Zoals iedereen wel kan begrijpen is het momenteel een erg verdrietige en angstige tijd voor haar. Ze heeft de moed opgepakt en komt toch met haar werken naar Santpoort.

”Een penseel is mijn instrument, terwijl kunst is manier van ademen met mijn hart en ziel. Mijn favoriete technieken zijn schilderkunst en decoratieve kunst. Mijn tentoonstelling is gewijd aan de stille natuur die mij de afgelopen jaren omringt. Ik woon in de buurt van Zaandam in Assendelft.

Hier voel ik vrede, rust, harmonie in mijn ziel, en mijn werk gaat hierover”.
Haar werk werd door een jury uitverkoren en Larisa benoemd tot de Beste Zaanse Monet- schilder.

Graag geeft zij workshops in het beschilderen van hout zoals de beroemde matrjoschka poppetejs, lakdoosjes en ikonen. Hierover kunt u contact opnemen met Larisa.

www.larisabilous.nl

Reacties zijn afgesloten.