zondag 27 maart 2022 – 15.00 uur

Jubileum concert
Beltiukov trio
Ksenia Beltiukova – viool
Dasha Beltiukova – fluit
Aksana Stahievich- piano
Mozart, Bizet, Vaughan Williams en Beltiukov (première)

De Beltiukova sisters en Aksana Stahievitch

Op zondag 27 maart om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op Ksenia Beltiukova – viool, Dasha Beltiukova – dwarsfluit en Aksana Stahievitch – piano. In wisselende samenstelling en als trio spelen ze Mozart, Debussy, Vaughan Williams, Borne/Bizet en Beltiukov

Dasha en Ksenia Beltiukova zijn twee zusjes uit een heel muzikaal gezin uit Minsk. Vader is pianist en componist, moeder concertpianiste en docente aan het Muziek College in Minsk. De jongere broer is eveneens componist en pianist. Ze kregen de muziek gelijk met de paplepel binnen.

Zowel Dasha als Ksenia studeerden in Amsterdam voor hun master. Ook Aksana Stahievitch begon in Minsk haar muziekstudie die ze in Amsterdam afsloot. Ksenia, de violiste won in Nederland zeer prestigieuze prijzen o.a. Grachtenfestival Conservatorium Concours en Vriendenkrans/ Debuut Concours (Concertgebouw, Amsterdam 2010). Als prijswinnares van het Prinses Christina Concours heeft Ksenia een optreden gegeven in Carnegie Recital Hall te New York. In 2008 won Ksenia de Bernard Haitink prijs. De liefde voerde haar terug naar Minsk waar zij naast haar carrière als violiste, docente is aan het Muziek College in Minsk.

Reacties zijn afgesloten.