zaterdag 26 maart 2022 – 15.00 uur

“Hommage aan Herman Krebbers”
Vera Kooper – piano
Gwendolyn Masin – viool
Paganini, Peter-Jan Wagemans, Brahms, Franck, Ravel

Hommage aan Herman Krebbers

Gwendolyn Masin en Vera Kooper
[foto: Maximilian Lederer]

Op zaterdag 26 maart om 15.00 uur brengen de violiste Gwendolyn Masin en de pianiste Vera Kooper een Hommage aan Herman Krebbers. Op de lessenaar staan werken die deze grote violist na aan het hart lagen en waaraan Gwendolyn met hem heeft gewerkt in de jaren dat ze in Amsterdam bij hem studeerde. Uitgevoerd worden Niccolò Paganini, Peter-Jan Wagemans, Johannes Brahms, César Franck en Maurice Ravel.

Gwendolyn en Vera ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Bern, Zwitserland. De gezamenlijke liefde voor muziek en een groot plezier in het samenspel maakten al snel duidelijk dat hier een nieuw duo geboren was! Sindsdien touren ze samen met veel plezier door Europa, altijd op zoek naar mooie muziek, nieuw repertoire, goede verhalen én lekker eten!

Over het programma

De in 2018 overleden Herman Krebbers was één van Nederlands grootste violisten. Hij had een internationale solocarrière, was jarenlang concertmeester bij het ResidentieOrkest en het Concertgebouworkest en vormde een duo met Theo Olof. In het buitenland werd hij ook wel ‘de Hollandse Paganini’ genoemd. Daarnaast was ook een zeer toegewijde leraar. Gwendolyn Masin had het grote geluk jarenlang tot één van zijn leerlingen te behoren.

In dit programma brengen Gwendolyn Masin en Vera Kooper een hommage aan Herman Krebbers. Op de lessenaar staan werken die hem na aan het hart lagen en waaraan Gwendolyn met hem heeft gewerkt in de jaren dat ze in Amsterdam bij hem studeerde.

Gwendolyn Masin is een Nederlandse violiste, dochter van een Hongaars-Nederlands violisten echtpaar. Ze groeit op in Amsterdam, Ierland, Zuid-Afrika en Zwitserland en leidt al vanaf jonge leeftijd een reizend bestaan. Vanaf haar twaalfde krijgt ze les van Herman Krebbers en de jaren erna breekt ze internationaal door.

Het gelukkigst is ze met haar viool in de hand, maar naast haar solo-, kamermuziek- en concert carrière is ze ook actief als artistiek leider van het Gaia Muziek Festival, curator voor het Casino in Bern, auteur, doctoraats onderzoeker, oprichter én docent van “TheExhale”, waar artiesten toegang krijgen tot een holistische benadering van hun kunst. Gwendolyn is sinds meerdere jaren gespecialiseerd in het creëren van alternatieve middelen die meer muziek brengen, naar meer mensen.

Vera Kooper is een Nederlandse pianiste, met eveneens een nomadisch leven en een grote liefde voor kamermuziek. Ze studeerde in Nederland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland en richtte in 2013 het Delta Pianotrio op, waarmee ze vorig jaar de Kersjesprijs won. Daarnaast tourt ze momenteel door Nederland met Floris Kortie en “Het jaar 250 na Beethoven”, een voorstelling over het leven en de pianosonates van Beethoven.

Reacties zijn afgesloten.