zondag 20 maart 2022 – 15.00 uur

Gewijzigd programma!
Pianorecital
Luís Rabello
Marcello, Scarlatti en Chopin
tevens presentatie van zijn nieuwe CD ‘Moto Continuo’

Pianist Luís Rabello in ‘t Mosterdzaadje

De uit Brazilië afkomstige pianist Luís Rabello is op zondag 20 maart om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Hij presenteert o.a. zijn net uitgebrachte cd met muziek van de Braziliaanse componist Radamès Gnattali. Maar dat niet alleen. Hij opent het recital met Marcello en Scarlatti (twee sonates) en zal beëindigen met Chopin (Nocturne, Mazurka en Sonate 3 op. 58). In Santpoort gaan we kennis maken met een meesterlijk pianist. Hij komt in plaats van Maria Ivanovich die door omstandigheden haar concert moest afblazen en later terugkomt.

De pianomuziek van Radamés Gnattali kent hartverwarmende melodieën, duizelingwekkende virtuositeit en een mix van Braziliaanse stijlen. Een ontmoeting tussen klassieke muziek, jazz, bossa-nova, samba en choro. De cd Moto Contínuo bevat allemaal wereldpremières omdat de pianist de niet eerder uitgegeven muziek van de weduwe van de componiste overhandigd kreeg.

Luís Rabello, “de ambassadeur van de Braziliaanse muziek” aldus de Spaanse pers, werd geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, in een familie van gerenommeerde muzikanten. Rabello won verschillende prijzen in zijn thuisland en studeerde zowel aan het Conservatorium in Moskou als aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn eerste album Flor da Noite (Challenge Records 2019) werd alom geprezen.

Luís Rabello made his debut concert with orchestra at the age of 11 in Rio de Janeiro performing Mozart piano concerto n.23. In The Netherlands, Rabello develops an intense concert activity having performed in venues such as The Concertgebouw in Amsterdam and De Doelen in Rotterdam. Broadcasted performances include the Studio Witteman TV show, Radio Opus 4 and Radio Classic FM where his album Flor da Noite was considered one of the top 10 releases of 2019.

You can have a glimpse of the repertoire of the Gnattali album by checking my last livestream concert dedicated to Gnattali, link here: https://youtu.be/qWqIfv_VTHs

On the coming 16th of May I’ll perform a livestream entirely dedicated to Chopin, you can access the livestream using the link here: https://youtu.be/xiRcbJsJSlE

Reacties zijn afgesloten.