zondag 6 maart 2022 – 15.00 uur

Minimal Music
Dasha Beltiukova – fluit
Sergey Smirnov – piano
uit solidariteit met de bedreigde landen wordt muziek uitgevoerd van componisten uit Estland (Pärt), Letland (Vasks) en Oekraïne (Sylvestrov)
Ook van John Adams: China Gates (1977) Phrygian Gates (1978)

Pianist Sergey Smirnov met muziek van John Adams

De pianist Sergey Smirnov is een ware specialist op het gebied van de minimal music. Lang voor Philip Glas ‘hot’ was, had Sergey zijn werk al geprogrammeerd. Ook de Amerikaan John Adams schrijft muziek die minimal music wordt genoemd. Geniaal noemt de pianist deze componist.

Op zondag 6 maart om 15.00 uur speelt Sergey Smirnov twee beroemde stukken van Joh Adams: China Gates (1977)en Phrygian Gates(1978), die hij tezamen zijn OPUS 1 noemde.

De fantastische pianist Sergey Smirnov (Minsk), komt woorden tekort om zijn liefde en bewondering over het werk van John Adams te beschrijven.

China Gate werd gecomponeerd tijdens het regenseizoen in Californië. Misschien suggereert het wel het zachte, aanhoudende gekletter van regen op een dak. De kleine verschuivingen, het doorgaande in de beweging maakt de muziek meditatief.

Phrygian Gates is een 22 minuten durende rondleiding door de helft van de cyclus van sleutels, modulerend door de cirkel van kwinten te vergelijken met wat Bach deed met het Wohl Temperierte Klavier. Donker, licht en de schaduwen daar tussen. Sluit je ogen en kom in een andere wereld.

Reacties zijn afgesloten.