zaterdag 5 maart 2022 – 15.00 uur

Rogeri Trio
Cobi Berculo – viool
Jaap Sytsma – cello
Marjès Benoist – piano
Trio nr.1 in d kl.t. van Mendelssohn
Trio in f kl. t. op. 65 van Dvořák

Pianotrio van grote klasse

Het befaamde Rogeri Trio is op zaterdag 5 maart om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het trio bestaat uit: Cobi Berculo – viool, Jaap Sytsma – cello en Marjès Benoist – piano. Drie bevlogen musici die hun sporen in de kamermuziek ruimschoots verdienden. Op het programma twee meesterwerken uit de romantiek. Het eerste pianotrio van Felix Mendelssohn en het pianotrio opus 65 van Antonin Dvořák.

Het pianotrio van Mendelssohn uit 1839 is één van de geliefdste kamermuziekwerken. Een meeslepend werk met zowel lyriek als virtuositeit.

Over het pianotrio van Dvorak uit 1883 wordt wel gezegd dat het somber is. Het is gepassioneerd, dramatisch en van symfonische omvang. Maar er zijn ook veel passages met een lichte toets in te beluisteren.

In het Noordhollands Dagblad stond in 2020 over het trio: Drie inspirerende musici…Het Rogeri Trio etaleerde een mooi klankpalet met aandacht voor muzikale details. De drie musici zijn uitmuntend op elkaar ingespeeld.

Reacties zijn afgesloten.