Over Herman Gorter en muziek van Bach tot Glass

Beste mensen,

Pianiste Maxime Snaterse zag haar voorbereiding de mist in gaan en zo ging ook het het liedrecital van Schumann in rook op. Komend weekend spat ‘Buntu’s Droom’ door Revolve, dat op 22 januari zou spelen, eveneens als een zeepbel uiteen. En vervolgens sneuvelt daags daarna het Beethoven concert. Wat een enorme teleurstellingen voor uitvoerenden en publiek.
Nu is alle hoop gevestigd op versoepelingen voor de culturele sector waardoor de concerten van zaterdag 29 januari en zondag 30 januari kunnen plaatsvinden. In afwachting daarvan kun je alvast je stoel reserveren.

Laat je verrassen door de poëzie en het leven van Herman Gorter. Booster de geest met muziek van Bach tot en met Glass.

Over Herman Gorter

Op zaterdag 29 januari om 15.00 uur wordt ‘t Mosterdzaadje gehuld in het werk en leven van de dichter Herman Gorter. Het programma “Kom zijn liefste” is in handen van de stichting Feest der Poëzie. Voordrachten en liederen op teksten van Herman Gorter worden verzorgd door Simon Mulder -voordracht, Saskia de Man -sopraan en Daan van de Velde – piano. Tevens worden twee korte films vertoond (uit EYE Filmmuseum) naar gedichten van Gorter en de boekpresentatie ‘Een rood lied zingt’ .
Herman Gorter (1864-1927) de dichter van ‘Mei’ (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte enkele van de de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.
Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van deze lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist. Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied door componist Antoine Oomen.

Van Bach tot Glass

Op zondag 30 januari om 15.00 uur spelen de fluitiste Dasha Beltiukova en de pianist Sergey Smirnov een programma J.S. Bach, Piazzolla, Vasks en Glass.
Twee zeer aan elkaar gewaagde musici die amper tien jaar oud al samen voor volle zalen stonden. Beiden zaten in Minsk op een school voor muzikaal begaafde kinderen. Hun aanvullende studies in Nederland maakte hen tot allround toptalenten.
Ze openen het concert met een sonate van Bach. Muziek die bij beiden dicht aan het hart ligt. Daarna, vol melancholie en ingehouden hartstocht de tango’s van Piazzolla.
Van Pēteris Vasks, de steeds geliefder wordende Letsecomponist, 6 korte delen geïnspireerd op de natuur. Ten slotte Philip Glass. De specialisatie van Sergey Smirnov die in twee stukken zijn liefde voor de muziek van deze bijna 85 jarige componist deelt met Dasha Beltiukova.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.