Op hoop van zegen voor 15 en 16 januari

Beste mensen,

Ondernemers willen ondernemen en openen hun winkels om te verkopen.
Musici willen optreden en ‘t Mosterdzaadje wil de deuren openen om balsem op de ziel te verkopen. Vrijdagavond worden de versoepelingen bekend gemaakt. Komende zaterdagmiddag en zondagmiddag staan er musici in de startblokken om op te treden. Al wekenlang zitten zij in een haast ondraaglijke spanning. Het concert van zaterdagmiddag dat geheel aan Schumann is gewijd, werd al vijf keer geannuleerd. Zondagmiddag zou het eerste optreden van de pianiste Maxime Snaterse in ‘t Mosterdzaadje worden.

Met alle richtlijnen die we handhaven, van looprichting, mondkapje en QR-code controle, ramen tegen elkaar open en de benodigde afstand tussen de stoelen is het in ‘t Mosterdzaadje een oase van rust en veiligheid vergeleken met niet alleen de supermarkten, maar zelfs met de wandelpaden in het duingebied hier.

Let op! Mochten de versoepelingen dit weekend ingaan, dan kunt u naar ‘t Mosterdzaadje komen. Voor reserveren is de tijd te krab. Voor de gemaakte reserveringen zullen de stoelen vrij gehouden worden. Kom gewoon half uur van te voren en tsja…vol is vol. En dan zijn we met 25 personen in de zaal. Voor de musici zal het eindelijk kunnen delen van hun programma met publiek een groot genoegen zijn. Voor ons balsem op de ziel.

Een meesterlijk trio

Op zaterdag 15 januari 15.00 uur staat ‘Glück ist nur die Liebe,Liebe nur is Glück’ op het programma. Een concert geheel gewijd aan Robert Schumann. Twee heel mooie liedcycli, ‘Frauen Liebe und Leben’ en ‘Dichterliebe’ . Tevens het wonderschone duet ‘In der Nacht’.
De uitvoering is in heel goede handen van de sopraanMarijke Groenendaal, de bariton Joost van Tongeren en de pianist Jacob Engel.

Pianiste Maxime Snaterse laat de muziek het verhaal vertellen

De pianiste Maxime Snaterse speelt zondag 16 januari om15.00 uur een recital met werken van Brahms (Ballades), Chopin (Ballade) , Debussy (Images) , Bartók (Roemeense dansen), Widmann (Humoresken) en Schumann (Sonate nr.2 op.22).
Maxime Snaterse koos voor een verhalend, beeldend en fantasierijk piano solo programma, waarbij werken met uiteenlopende karakters en stijlen naar voren zullen komen. Van dramatiek en lyriek tot abstracte klankwerelden, van opzwepende ritmes tot extreme stemmingswisselingen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.