Donateursbrief december 2021

Santpoort, 18 december 2021

Lieve donateurs,

De laatste dagen voor het nieuwe jaar liggen voor ons. Ik hoop dat het goed met jullie gaat en dat jullie in deze donkere tijd de lichtjes, die zo hun best doen er wat vrolijks en warms van te maken, nog zien branden.

Zelf heb ik met zicht letterlijk wat problemen na een oogoperatie, maar ook figuurlijk krijg ik een paar beelden niet samengevoegd. Het beeld van mensen die ontredderd huis en haard achterlieten in een poging een nieuw bestaan in een veiliger land te beginnen. Onzekerheid en uitzichtloosheid is hun lot. Welkom zijn ze nergens. In Herberg Europa is geen plaatsje meer vrij.

Het andere beeld is dat van boze demonstranten die in dit land om vrijheid roepen en uit naam daarvan de boel kort en klein slaan.

Door alle misère wereldwijd besef ik dagelijks vol dankbaarheid te leven in een democratisch land, op deze plek van de aardbol, in bezit van een paspoort, een dak boven mijn hoofd en een poes aan mijn zijde. Maar we zijn ook een verwend volkje en we vinden het moeilijk om te gaan met onzekerheden. We willen kunnen plannen en controle houden. Daar loop ik in mijn werk voor ‘t Mosterdzaadje ook tegenaan. ‘Veerkracht is in deze tijd ons geheime wapen’, zei een collega. En die hou ik er in.

Het was ook best teleurstellend dat we in ‘t Mosterdzaadje weer terug naar af moesten. Én de anderhalve meter én het reserveren. Ik had nog geluk dat ik eerder al besloot de concerten van de vrijdagavond naar de zaterdagmiddag te verplaatsen. Nu hoefden er maar twee concerten omgeboekt te worden. Voor de hele culturele sector is het een gigantische domper. En wéér zijn de uitvoerenden, meest freelancers en ZZP-ers de dupe.

Dankzij jullie als donateurs en het aanvullen van het coronafonds kunnen we ondanks de beperkte bezetting de musici hun vergoedingen blijven geven. Zij zijn gelukkig met hun optreden en geven ziel en zaligheid ook aan een gering aantal bezoekers. En dat musici over veel veerkracht beschikken blijkt wel uit het enorme aantal aanmeldingen dat al binnenstroomt voor het seizoen 2022-2023.

In januari en februari is er absoluut voor ieder wat wils. Van Feest der Poëzie tot en met een jazz-trio. Van een liedrecital met het mooiste van Schumann tot en met folk uit Ierland. Het Schubertjaar wordt ingewijd en het Beethovenjaar vervolgd.

Voorlopig is het weer reserveren dus.

Dan kan via Huib Wijders: penningmeester@mosterdzaadje.nl of via de website: www.mosterdzaadje.nl. (onder het knopje Concertagenda). Jullie krijgen als eerste de kans om de voor concerten in te schrijven. Wacht niet te lang.

En dan kan het zo maar zijn dat alles weer verandert. Schrijf je daarom via de website óók in voor de digitale wekelijkse nieuwsbrief. Daarin houd ik jullie van de meest actuele zaken op de hoogte.

Ik wens u allen een gezond en veerkrachtig 2022. Op naar een nieuw jaar met nieuwe kansen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.