EXPOSITIE januari t/m maart 2022

schilderijen van Alex Reznikova-Uytendaal

“VORM EN INHOUD”

In de maanden januari en februari stelt Alex Reznikova-Uijtendaal haar schilderijen ten toon in ‘t Mosterdzaadje. Zij kwam vanuit Moskou naar Nederland en woont en werkt inmiddels al 4 jaar in Santpoort.

Alex (Jekaterinburg 1966) kreeg aan het begin van haar carrière een kunstopleiding op het gebied van glas in lood, werkte daarna als kunstenaar in theaters en was iconenschilder. Nu is ze professioneel bezig met het vervaardigen van glas-in-loodramen. Zij is verbonden aan het atelier “Lichtspel” van José Huibens in Santpoort. Naast haar prachtige ontwerpen voor deze techniek, maakt zij schilderijen in een (magisch)realistische stijl. In haar werk onderzoekt ze de interactie van vorm en inhoud door middel van portretten.

Reacties zijn afgesloten.