zaterdag 29 januari 2022 – 15.00 uur

Feest der Poëzie
met Herman Gorter
“Kom zijn liefste”
Simon Mulder, Marleen van Os en Daan van de Velde
Voordracht en liederen op teksten van Herman Gorter.
Boekpresentatie van ‘Een rood lied zingt er’.
En twee korte films naar gedichten van Gorter en filmbeelden uit EYE Filmmuseum

Controle QR-code en mondkapjes op bij binnenkomen.

Feest der Poëzie

Op zaterdag 29 januari om 15.00 uur is ‘t Mosterdzaadje gehuld in het werk en leven van de dichter Herman Gorter. Het programma heet “Kom zijn liefste” – en is in handen van de stichting Feest der Poëzie. Voordrachten en liederen op teksten van Herman Gorter worden verzorgd door

Simon Mulder – voordracht, Saskia de Man – sopraan en Daan van de Velde
– piano.

Tevens de boekpresentatie van de bloemlezing ‘Een rood lied zingt er’ uit de gedichten van Gorter

Ook worden er twee korte films naar gedichten van Gorter en filmbeelden uit EYE Filmmuseum vertoond.

Herman Gorter (1864-1927) de dichter van ‘Mei’ (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte enkele van de de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van deze lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist. Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied door componist Antoine Oomen.

Verder bijzondere filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee bijzondere videoclips naar gedichten van Gorter. Tenslotte presenteren we de nieuwe bloemlezing van Simon Mulder uit Gorter werk, ingeleid met een inzichtelijk essay: ‘Een rood lied zingt er’, uitgebracht door Uitgeverij Het Moet, en een nieuwe bundel bladmuziek voor de drie liederen van Antoine Oomen die in de voorstelling voorkomen.

Reacties zijn afgesloten.