’t Mosterdzaadje alvast in kerstsfeer gehuld

Beste mensen,

Gaat het schip weer stranden? Kunnen we nog door? Ik ben het laatste anderhalve jaar al aan een stuk onzekerheid gewend geraakt, maar het blijft erg lastig om mee te werken. Ga ik ‘t Mosterdzaadje in kerstsferen brengen? Vorig jaar was net alles helemaal mooi en toen kwam de sluiting. Maar ik ga het doen! De komende concerten zijn alvast onder de adventskrans en bij de kerstboom! Vrijdagavond 26 november 20.00 uur met het niet te versmaden gitaarduo Wolf&Martinez. Zondag 28 november om 15.00 uur, de eerste advent is er een prachtig pianorecital door Ischico Velzel. Toegang vrij, controle QR-code en na afloop collecte met richtlijn 10 euro, inclusief koffie en thee. We geven elkaar de ruimte en muziek geeft ruimte in ons hoofd. En ik geef hier toch maar alvast de concerten voor volgende week!

David Vos

Op vrijdag 3 december om 20.00 uur is de acteur/chansonnier David Vos te gast. Samen met de pianiste Nettie Krull brengt hij het programma ‘Een Tour deChant’ met daarin aangrijpende stukken uit het bezielde en bezielende oeuvre van o.a. Jacques Brel, Ramses Shaffy en Lennaert Nijgh. David Vos zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat allang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden.

Ksenia Kouzmenko met Tsjechische Kerst

Op zondag 5 december om 15.00 uur biedt de pianiste Ksenia Kouzmenko op de dag van Sinterklaas een heel mooi kerstgeschenk aan. Deze alom geprezen pianiste presenteert haar cd ‘Vánoce’ die helemaal is gevuld met Kerstmuziek geschreven door Tsjechische componisten. Kerstmis met Josef Suk, Jaroslav Kvapil, Bohuslav Martinů, Vítězslav Novák, Jaroslav Křička, Leoš Janáček. Hieronder zijn een aantal wereldpremières van muziek die onterecht in de vergetelheid is geraakt. Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd om haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.