Van Django Reinhardt tot en met Scarlatti

Beste mensen,

Eerst is er op zaterdag 20 november om 15.00 uur de Spaanse pianist Mateo Barbagelato en op zondagmiddag 21 november om 15.00 uur het Belgisch saxofoonkwartet Anemos. Reserveren niet nodig. Wél controle van het corona toegangsbewijs.
Op vrijdagavond 26 november spelen twee gitaristen die onafhankelijk van elkaar naam maakten en gewend zijn op het grote podium te staan. Samen hebben Joost Zoeteman & Wolf Martini een ongekend en aanstekelijk speelplezier. Ze leggen hun ziel en zaligheid in het programma “Watch the World”.
Zondagmiddag 28 november treedt na veel gecancelde eerdere afspraken, de pianiste Ischico Velzel op. Een jong en groot talent met een prachtig weldoordacht programma.
Trek lekker iets warms aan. Niet dat er geen verwarming is, maar we willen ook wat ventileren.

Van Django Reinhardt tot en met Stevie Wonder

Op vrijdag 26 november om 20.00 uur speelt het befaamde gitaarduo Wolf Martini & Joost Zoeteman het programma “Watch the world”. Deze twee bekende gitaristen nemen het publiek mee in de veelzijdige wereld van de gitaar. Van Django Reinhardt tot de Beegees, en van Kenny Burrell tot Stevie Wonder. Wolf en Joost bespelen verschillende gitaren en vertellen over de achtergrond van het instrument en de stukken die ze uitvoeren. Het speelplezier werkt aanstekelijk en de muzikale lat ligt hoog.

Ischico Velzel

Op zondag 28 november om 15.00 uur speelt de pianiste Ischico Velzel een programma met werken van Scarlatti, Mendelssohn, Granados, de Larrocha, Levina en Medtner.
Opvallend in haar programma zijn twee vrouwelijke componisten waarover Ischico bijzonder enthousiast is. ”De Catalaanse Alicia de Larrocha was niet alleen fantastisch pianiste, maar componeerde ook zelf. Ik speel een selectie uit Pecados de Juventud dat zij tussen haar 7e en 30e jaar schreef”.
In haar zoektocht naar Russische vrouwelijke componisten stuitte ze ook op Zara Levina. “Nooit van gehoord, maar ik voelde me gelijk verbonden met haar muziek en daarmee begon mijn tweede zoektocht: naar bladmuziek. Daar vertel ik tijdens het concert graag meer over”
Met de sprookjessonate van Medtner sluit ze haar recital af.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.