vrijdag 6 april 2018 – 20.00 uur

‘GUTE NACHT FREUNDE’
Rolf van Rijsbergen – zang
Pieter Grimbergen – piano
Liedjes en schlagers van Reinhard Mey en Udo Jürgens

Gute Nacht Freunde

Rolf van Rijsbergen

Op vrijdag 6 april om 20.00 uur voeren in ’t Mosterdzaadje de zanger Rolf van Rijsbergen en de pianist Pieter Grimbergen programma uit dat in het teken staat van de Duitse Schlagers. Een heerlijk programma met vele liederen van Reinhardt Mey en Udo Jürgens horen. Wie kent van Reinhardt Mey niet Gute Nacht FreundeÜber den WolkenZeugnistag, en de bekende schlagers van Udo Jürgens als Mercie ChérieAber bitte mit SahneGriechischer Wein. Totaal 20 schlagers zullen het programma vullen. Maar het duo zal ook hele andere- en minder bekende kanten van beide schlagerzangers belichten in hun tijdsbeeld. Soms biedt het duo het publiek de gelegenheid even lekker met hen mee te zingen. De pianobegeleidingen zijn door Pieter Grimbergen zelf gearrangeerd.

Rolf van Rijsbergen kreeg zijn zanglessen van o.a Max van Weegbree en Pat Gideon. Rolf zong in grote musicals als Titanic, Evita, Sunset Boulevard maar ook in opera o.a. Carmen en Gianni Schicchi. Op TV was Rolf te zien in de Musical Award Gala’s van 2001 en 2006 en in Laat De Leeuw. Rolf is ook te zien in diverse theater programma’s en in recitals met o.a. sopraan Angelique Wardeniers.

Pieter Grimbergen

Pieter Grimbergen studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daniele Dechenne en in Parijs bij Noel Lee. Hij treedt op met vele zangers/zangeressen in Nederland, Duitsland en Engeland. Zijn solo CD met werken van Carlos Guastavino was een groot succes en in het jaar van uitkomen (2009) al uitverkocht. Pieter houdt van zijn roots: de klassieke muziek. Maar daarnaast heeft hij een grote liefde voor het duitse chanson van Hildegard Knef en van Mey en Jürgens. Daarnaast combineert hij, net als Rolf, zijn concerten met het lesgeven.  Rolf en Pieter gaan met dit programma grote tournees maken in Nederland en Duitsland, hierover worden al gesprekken gevoerd. Op 1 juni gaan zij de studio in om alles vast te leggen op CD.

Reacties zijn afgesloten.