maandag 2 april 2018 – 15.00 uur

2e Paasdag

“OF SORROWS AND DANCES”
Muziek uit de 15e t/m de 17e eeuw

Mara Tieles – viola da gamba
Konstanze Waidosch – viola da gamba
Juan Diaz – bas, violone
Bernhard Reichels – luit
Marini, Schmelzer, Legrenzi, Ockeghem, Ortiz, Uccellini

Tweede Paasdag en gevoelige Barokmuziek

Quon Dam

Quon Dam is een internationaal ensemble, gespecialiseerd in het spelen van muziek uit de 15e -17e eeuw, de Barok. Op maandag 2 april, Tweede Paasdag om 15.00 uur komt dit vermaarde gezelschap een concert geven in ’t Mosterdzaadje. Het programma ‘of Sorrows and Dances’ zet de muziek rond dood en verdriet, naast dansmuziek waarop de musici zoals gebruikelijk in die tijd, vrijelijk improviseren. Deze klanken staan voor de vitaliteit van het leven. Op authentieke instrumenten worden werken uitgevoerd van Biagio Marini, Johann Heinrich Schmelzer, Giovanni Legrenzi, Ockeghem, Diego Ortiz, Marco Uccellini.

De leden van Quon Dam zijn Alba Encina – viool, Mara Tieles – barokviool, Konstanze Waidosch – viola da gamba en cello piccolo, Juan Diaz – bass (violone), Bernhard Reichels – luit. De muzikanten ontmoetten elkaar tijdens een tournee met het Barokorkest van de Europese Unie. Daarna besloten ze onmiddellijk hun samenwerking voor te zetten. In 2018 presenteren ze het programma ‘of Sorrows and Dances’. Deze contrasterende muziek uit de 15e en 17e eeuw weet nog altijd de emotionele snaar behorend bij het leven te beroeren. Een opeenvolgende cyclus van treurnis en blijdschap.

Eerder was Quon Dam te horen op festivals zoals het Lucerne Festival (Zwitserland), Holland Festival (Nederland), Styriarte Festival (Duitsland) en Ambronay Festival (Frankrijk).

CV QuonDam Musicians
www.maratieles.com

Reacties zijn afgesloten.