Camadou en pianiste Yukiko Hasegawa

Beste mensen,

Franse chansons zijn populair en Camadou ook. Het concert dat vrijdagavond plaatsvindt was al gauw uitverkocht. Het dubbele aantal mensen had er normaal gesproken bij gekund. Maar helemaal normaal is alles nog niet. We zijn er naar op weg. Zo hoeven mensen vanaf 1 november niet meer te reserveren. De penningmeester is van zijn taak verlost. Wél blijft bij entree QR-code gecontroleerd. Op zondagmiddag 31 oktober brengt pianiste Yukiko Hasegawa het prachtige programma ‘eeuwig verlangen’ en legt ze de gevoelswereld achter de muziek bloot. Voor dit concert kan nog gereserveerd.

Camadou

Camadou trioDasha Hans Carole

Op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur zal met Camadou ‘t Mosterdzaadje in de sfeer van het Franse chanson gedompeld worden. Het optreden van de Canadees-Santpoortse Carole Marie Doucet samen met fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen staat garant voor een avond vol weemoed en passie. Op het programma ‘LesBelles Chansons’ zitten de mooiste pareltjes uit haar eigen werk en klassiekers van o.a. Brel en Trenet. Carole weet op innemende manier het publiek voor zich te winnen. De fluitiste en gitarist zijn niet zo maar begeleiders maar weten naadloos en fantasievol op de sfeer en elkaar in te spelen.

Gevoelige klanken

De pianiste Yukiko Hasegawa presenteert op zondag 31 oktober om 15.00 uur haar zeer goed beoordeelde debuutalbum ‘Eternal Longing’ . Yukiko speelt dit concert werk van César Franck (Prelude, Chorale en Fugue), de sonate in A-groot van Franz Schubert en de Ballade nr.3 van Frederic Chopin.
Eternal Longing komt uit Hoffmann’s roman Kreisleriana waarin de muziek van Beethoven centraal staat.“Eeuwig verlangen is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigends. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt. Het achtervolgt ons, drijft ons en zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven. Het is ook de reden waarom ik piano speel” , zegt Yukiko Hasegawa. Maar niet alleen Beethoven wekt het eeuwig verlangen op, laat ze horen in dit prachtige programma.
Yukiko Hasegawa, geboren in Japan en woonachtig in Nederland, staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit. Vakblad ‘Pianist’ waardeerde haar album Eternal Longing met een 10/10 en schreef: “Ze legt de complexe gevoelswerelden die achter deze composities schuilgaan heel natuurlijk bloot (…) iets in Hasegawa is onvoorstelbaar puur.”

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.