Viool solo, Jazztrio en Oude Muziek

Beste mensen,

Tussen het viool solo concert op vrijdag en de Oude Muziek op zondag, zwichtte ik voor een extra concert op de zaterdagmiddag om 15.00 uur door het Jazztrio Berend van den Berg. Zijn vriend de jazztrompettist David George is even over uit Amerika. Reden voor een concert. Wat een verscheidenheid aan uitvoeringen in één weekend. En denk nou niet dat viool solo saai is. Violist Gerard Spronk neemt de luisteraar mee de diepte in. En dat is op zich al spannend.

Vanaf de 25ste is het hebben QR-code (op telefoon of uitgeprint) vereist voor toegang. Of een geldig testbewijs. Nog even tijd om je daarmee bezig te houden. Vraag als het niet lukt hulp aan anderen. Erg gastvrij is het allemaal niet. Ik hoop niet dat het jullie gaat weerhouden naar ’t Mosterdzaadje te komen. In plaats van 25 bezoekers kunnen we vanaf de 25ste september 40 mensen in ’t Mosterdzaadje een plaats geven. Met het Wel en Wee uit de Barok op zondag is het goed alle ontwikkelingen te overdenken.

Viool solo

Op vrijdag 24 september om 20.00 uur speelt Gerard Spronk zijn viool solo programma in ‘t Mosterdzaadje. Uitgevoerd worden Biber, Bach, Auerbach, Spronk en Roukens.
De eenzame tijd van de lockdown in de Coronaperiode was voor deze begaafde violist een directe inspiratie voor het uitwerken van dit programma. Een concert vol contrasten: van reflectie en verstilling tot aan grote speelvreugde. Het afwisselende repertoire geeft een uniek inkijkje in de veelzijdigheid van de viool als solo-instrument.
Gerard Spronk heeft een succesvolle internationale muziekcarrière.
Hij is initiatiefnemer van ‘SOLO komt naar iedereen’. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Carminis Consort

Op zondag 26 september om 15.00 uur presenteert het Carminis Consort, hét ensemble voor Oude Muziek, het programma Wel & Wee. Een programma over liefde, vreugde, inktzwarte melancholie en het feit dat die soms dicht tegen elkaar aanliggen in Engeland en Italië.
Een paar componisten: Thomas Morley, Giovanni Coprario, Daniel en Henry Purcell, Frescobaldi en Monteverdi.
Het Carminis Consort betaat uit Ineke Baksteen, sopraan, Margareth Iping – mezzo, Juun Voorhoeve – viola da gamba, barokgitaar en violone. Tot slot de klavecinist Tjalling Roosjen.
“Wij leggen ons met name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok, een repertoire dat naar onze indruk te weinig op concerten te beluisteren valt en meer aandacht verdient. Daarnaast beschikken wij over een zeer gevarieerde bezetting van instrumenten”.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.