Concertseizoen Mosterdzaadje van start

Concerten 3 en 5 september

Beste mensen,
De geur van groene zeep en boenwas, glanzend schone ramen, kleden geklopt… alles glimt je tegemoet in ‘t Mosterdzaadje. Door vele handen die uit de mouwen werden gestoken is de rituele jaarlijkse schoonmaakklus weer een feit. Klaar voor ontvangst van publiek en musici.

En de start is meteen ijzersterk: de mooiste combinaties van instrumenten bespeeld door uitzonderlijk grote talenten. Reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl of via de website onder concertagenda.

Uit alle hoeken van de wereld

Het Delphine Trio uit Londen opent op vrijdag 3 september om 20.00 uur, samen met de violiste Maria Gîlicel het nieuwe concertseizoen in ‘t Mosterdzaadje.
Het trio is in Nederland voor de deelname aan een internationale Masterclass. De drie gepassioneerde jonge musici kennen elkaar van hun studie aan het Royal College of Music in Londen. Ze komen uit verschillende hoeken van de wereld. De Australische klarinettiste Magdalena Krstevska, de Zuid-Afrikaanse pianist Roelof Temmingh en de Nederlandse celliste Jobine Siekman (prijswinnaar van de Cellobiënnale Amsterdam). Nu wil het toeval dat hun studiegenoot, de uit Roemenië afkomstige violiste Maria Gîlicel ook in Nederland verblijft. Zij is aangesteld bij het het Nederlands Kamerorkest. De kans om samen te musiceren wilden ze niet laten lopen. Behalve dus klarinettrio’s zullen ook kwartetten en duo’s worden uitgevoerd van o.a. Farrenc, Ravel en Gordon Bell.

De gevoelige muziek van Dvořák en Schubert

Op zondag 5 september om 15.00 uur speelt het pianotrio Panache muziek van Dvořák (Dumky) en Schubert (Trio in Es). Panache bestaat uit de violiste Sabine van Lier, de celliste Elisabeth Schijns en de pianiste Marte Gerritsma.
Hun samenwerking begon aan het conservatorium van Utrecht en is ook na hun afstuderen blijven bestaan. Hun samenspelen is een bundeling van groot talent dat ziel en zaligheid in het spelen van kamermuziek stopt. Een voorproefje van hun samenspel is te zien en te horen op het YouTube kanaal van ‘t Mosterdzaadje. Daar voeren ze het Dumky Trio uit, net als in het concert deze middag. Het Dumky Trio bestaat uit 6 delen. De variatie in zwaarmoedige en lichte passages en de kleurrijke volkse melodieën, vormen ongetwijfeld de reden voor de tot op heden voortdurende populariteit van deze muziek.
Het pianotrio van Schubert werd kort voor het overlijden van de toen 31 jarige Schubert uitgevoerd. En dat heeft hij zelf nog mee mogen maken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.