zondag 31 oktober 2021 – 15.00 uur

Yukiko Hasagawa – piano
Schubert & Chopin

Gevoelige klanken

De pianiste Yukiko Hasegawa presenteert op zondag 31 oktober om 15.00 uur haar zeer goed beoordeelde debuutalbum ‘Eternal Longing’ in ‘t Mosterdzaadje. Yukiko speelt dit concert werk van César Franck (Prelude, Chorale en Fugue), de sonate in A-groot van Franz Schubert en de Ballade nr. 3 van Frederic Chopin .

Eternal Longing komt uit E.T.A. Hoffmann’s roman Kreisleriana waarin de muziek van Beethoven centraal staat.“Eeuwig verlangen is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigends. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt. Het achtervolgt ons, drijft ons en zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven. Het is ook de reden waarom ik piano speel” , zegt Yukiko Hasegawa. Maar niet alleen Beethoven wekt het eeuwig verlangen op, laat ze horen in dit prachtige programma.

Yukiko Hasegawa, geboren in Japan en woonachtig in Nederland, staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit. Vakblad ‘Pianist’ waardeerde haar album Eternal Longing met een 10/10 en schreef: “Ze legt de complexe gevoelswerelden die achter deze composities schuilgaan heel natuurlijk bloot (…) iets in Hasegawa is onvoorstelbaar puur.”

Reacties zijn afgesloten.