vrijdag 22 oktober 2021 – 20.00 uur

Skazka Kwartet
Anna Steenhuis – viool
Lena ter Schegget – viool
Lisa Eggen – altviool
Emma Besselaar – cello
Haydn : Strijkkwartet op. 76 no. 4 ‘Sunrise’
Schubert : Strijkkwartet no. 14 in d ‘Der Tod und das Mädchen’

Skazka Kwartet met ijzeren repertoire

Op vrijdag 22 oktober om 20.00 uur speelt het Skazka Kwartet in ‘t Mosterdzaadje van Joseph Haydn het Strijkkwartet op. 76 no. 4 ‘Sunrise’ en van Franz Schubert het Strijkkwartet no. 14 in d ‘Der Tod und das Mädchen’.

Het Skazka Kwartet bestaat uit Anna Steenhuis en Lena ter Schegget (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Besselaar (cello). Skazka (скáзка) is het Russische woord voor verhaal of sprookje.

In het programma dat ze samenstelden kunnen ze de verhalen in de muziek optimaal overbrengen aan het publiek.

Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) speelde recent voor Entrée, de jonge vriendenclub van het Concertgebouw en verzorgde een live-stream voor TivoliVredenburg. Ook waren zij eerder dit jaar te zien op het Peter de Grote Festival en het Delft Fringe Festival. Het kwartet produceerde al zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’, met steun van de Gemeente Utrecht, en organiseerde wandelconcerten rondom Amsterdam en Utrecht, met steun van Fonds Podiumkunsten. Sinds oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder supervisie van artistiek leider Marc Danel. De vier jonge aanstormende musici studeerden aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht, Zürich, Wenen en Londen en hebben allen hun sporen in de muziekwereld verdiend. Sinds de zomer van 2020 bundelen zij hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.

Reacties zijn afgesloten.