vrijdag 22 oktober 2021 – 20.00 uur

Het Cugnon Project
Anna Steenhuis – viool
Chris Duindam – viool
Hannah Donohoe – altviool
Oliver Parr – cello
Haydn : Strijkkwartet op. 76 no. 4 ‘Sunrise’
Schubert : Strijkkwartet no. 14 in d ‘Der Tod und das Mädchen’

Strijkkwartet met ijzeren repertoire

Op vrijdag 22 oktober om 20.00 uur spelen vier strijkers uit het Cugnon Project in ‘t Mosterdzaadje van Joseph Haydn het Strijkkwartet op. 76 no. 4 ‘Sunrise’ en van Franz Schubert het Strijkkwartet no. 14 in d ‘Der Tod und das Mädchen’

Het strijkkwartet bestaat musici die verbonden zijn aan het Cugnon Project. Uitvoerenden zijn: violisten Anna Steenhuis en Chris Duindam, altvioliste Hannah Donohoe en cellist Oliver Parr.

De kwartetten van Haydn en Schubert vullen elkaar mooi aan: het inventieve, beeldende en in meerdere opzichten lichte kwartet van Haydn met de titel ‘Zonsopgang’ creëert een contrast met Schubert’s donkere ‘Der Tod und das Mädchen’. Schubert gebruikt in dit kwartet het beroemde thema uit zijn gelijknamige lied, waarin hij speelt met ideeën over de dood die typerend zijn voor kunst in de Romantiek.

Het Cugnon Project is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te bieden temidden van gerenommeerde professionele musici en wil door concerten op toegankelijke wijze te presenteren een ambassadeur zijn voor de klassieke kamermuziek. Daarnaast is het Cugnon Project een collectief van musici uit verschillende generaties die zich samen inzetten voor deze concerten. De artistieke leiding van het Cugnon Project is in handen van Chris Duindam.

Zie: www.cugnonproject.com

Chris Duindam begon zijn vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en is naast zijn solo- en kamermuziekoptredens als viooldocent verbonden aan het Utrechts Conservatorium, het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Academie voor Muzikaal Talent. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland.

Reacties zijn afgesloten.