zaterdag 25 september 2021 – 15.00 uur

Jazz trio Berend van den Berg
m.m.v. jazztrompettist David George

Jazzconcert door Trio Berend van den Berg

Jazzpianist Berend van den Berg komt met zijn trio op zaterdag 25 september om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. Behalve drummer Joost Kesselaar en contrabassist Eric Roobaard voegt David George zich erbij. Deze jazztrompettist uit Seattle is dan op concertreis in Nederland.

Trio Berend van den Berg

‘Net als het trio kan David prachtig ingetogen spelen, in een kleine ruimte weet hij heel goed raad’, laat de manager van het trio weten. Maar het is niet de eerste keer dat het Trio van Berend van den Berg in ‘t Mosterdzaadje optreedt. En op verzoek van vele jazzliefhebbers is hij weer terug.

David George

Berend van den Berg is al vele jaren als pianist, componist en docent een vaste waarde in de Nederlandse jazzscene. Als pianist begeleidt hij meestal zangers en blazers. Met ‘New Horizons’ presenteert hij zich voor het eerst met zijn eigen trio samen met contrabassist Eric Robaard en drummer Joost Kesselaar. Het album bevat tien composities van bandleider Van den Berg, waarvan de meesten in de afgelopen vijf jaar zijn ontstaan. Berend van den Berg geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en begon bij trompettist Jeff Reynolds (cd ‘Stormforce’). Hij speelde in de Frank Grasso Big Band samen met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker, Toots Tielemans en David George. Hij begeleidde Ann Burton, Astrid Seriese (‘Eclipse’) en Ellen Helmus (‘Out of the Blue’). Op het North Sea Jazz Festival speelde Berend met o.a. Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker en zijn eigen band.

David George heeft in de jaren ’80 in Nederland gewoond en als trompettist met vele bekende artiesten samengewerkt. Zo speelde hij wekelijks in het Odeon-theater in The Frank Grasso Big Band, waar hij Berend heeft leren kennen, werkte hij veel samen met Steve Galloway en toerde hij met de cast van A Night at the Cotton Club door Europa. Na een paar jaar in Japan te hebben gewoond met zijn vrouw, is hij weer thuisgekomen in Seattle waar hij jonge muzikanten lesgeeft.

Reacties zijn afgesloten.