zondag 12 september 2021 – 15.00 uur

L’esprit du temps’
Anastasia Feruleva – cello
Frank van de Laar – piano
Stravinsky (Suite Italienne), Enescu (2e cellosonate),
Nadia Boulanger (‘Trois pièces’) en Lili Boulanger (‘D’un soir triste’)

Frank van der Laar en Anastasia Feruleva

Na enige keren verplaatst te zijn zullen uiteindelijk de pianist Frank van de Laar en de celliste Anastasia Feruleva op zaterdag 20 februari om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje hun CD ‘L’esprit du Temps’ presenteren.

In deze roerige en onzekere tijden, waarin de confrontatie met de Corona-crisis grote en ongekende problemen opwerpt voor het muziekleven en uit deze bevreemdende perspectieven een nieuwe tijdsgeest lijkt op te doemen, hebben wij onlangs de laatste hand gelegd aan de opnames van onze CD “ L’esprit du temps”, opgenomen door het avontuurlijke label TRPTK.

Het repertoire omvat werken van Stravinsky (Suite Italienne), Enescu (2e cellosonate), Nadia Boulanger (“trois pièces”) en Lili Boulanger (“D’un soir triste“, in de originele manuscriptversie voor cello en piano).

Met deze CD, “ L’esprit du temps” , willen we een (klank)beeld schetsen van Parijs in de eerste decennia van de 20e eeuw. Met de spirituele impact van de 1e wereldoorlog op de achtergrond bouwen grootheden als Stravinsky en Enescu aan een volstrekt uniek oeuvre. Rondom Nadia Boulanger schaart zich een grote groep componisten en musici die bij haar in de leer gaan en haar salon is een brandpunt van waar grote muzikale geesten elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Haar uiterst getalenteerde zus Lili sterft op 24-jarige leeftijd in het laatste oorlogsjaar, een bijzonder verfijnd oeuvre nalatend’, aldus Frank van de Laar.

Tijdens het openingsconcert van de online versie van de Cello Biennale 2020 hebben ze al een voorproefje kunnen geven van de stukken van Nadia en Lili Boulanger. Hieronder vindt U de link naar het complete concert.

De release voor deze CD staat gepland voor 15 januari 2021. Ondanks het feit dat het aantal bezoekers noodgedwongen gering zal moeten zijn door de huidige tijdsgeest, zou het heerlijk zijn om “L’esprit du temps” ook fysiek onder de aandacht te kunnen brengen, naast online streaming en via de social media.

Ter introductie staan hieronder, naast de link naar het Cello Biennale programma, enkele links naar fragmenten van onze uitvoering van de Enescu sonate in het Concertgebouw.

Uiteraard geven we graag nadere informatie en toelichting op het programma.

Nadia Boulanger (trois pièces) en Lili Boulanger (D’un soir triste) tijdens de Cello Biennale 2020. (Boulanger start op 50 :16)

Enescu Sonata nr 2 op .26 in C Andantino Cantabile, senza lentezza

Enescu Sonata nr 2 op.26 in C Final a la roumaine

Reacties zijn afgesloten.