vrijdag 10 september 2021 – 20.00 uur

Ida Pelliccioli – piano
Beethoven, Brahms, Busoni, Janáček, Rachmaninov

Pianorecital Ida Pelliccioli

Op vrijdag 10 september om 20.00 uur maakt ‘t Mosterdzaadje kennis met de in Parijs wonende pianiste Ida Pelliccioli. Zij brengt het programma ‘Introspections’ waarin muziek te horen is Beethoven, Brahms, Busoni, Janacek en Rachmaninov. 

Ida Pelliccioli is een Italiaans-Kroatische pianist die opgroeit in Frankrijk. Haar wieg stond in Bergamo, Italië. Ze studeerde aan de Nice Conservatoire de Région en de École Normale de Musique de Paris. Tijdens haar studies werd Ida Pelliccioli beloond met diverse beurzen, waaronder de Zygmunt Zaleski Foundation en de Fondation Albert Roussel.

Zij behaalde aan de Sorbonne Universiteit een dubbele Masters in Italiaanse Literatuur en Oud-Griekse Geschiedenis met specialisatie in muziekuitvoering uit de Hellenistische periode.

Ida nam deel aan vele masterclasses, onder meer met Jean-Claude Pennetier en Gerard Wyss en ze ontving een dubbel diploma in interpretatie en pedagogie aan de École Normale de Musique in Parijs.

Ida heeft opgetreden door heel Europa. In 2019 debuteerde zij in Noorwegen, Cyprus, Portugal, Spanje en de VS. In februari 2018 gaf ze een solo recital in Milan,  mogelijk gemaakt door Yamaha Italië.

Reacties zijn afgesloten.