vrijdag 3 september 2021 – 20.00 uur

Delphine Trio & Maria Gîlicel – viool
Magdalenna Krstevska – klarinet
Jobine Siekman – cello
Roelof Temmingh – piano
Farrenc, Ravel, Gordon Bell

Delphine Trio uit Londen opent samen met de violiste Maria Gîlicel het nieuwe concertseizoen

Het eerste concert in ‘t Mosterdzaadje wordt op vrijdag 3 september om 20.00 uur verzorgd door het Delphine Trio. Het Trio woont en werkt in Engeland en is voor een internationale Masterclass even in Nederland. Het Delphine Trio, opgericht in Londen aan het Royal College of Music in 2020 brengt drie gepassioneerde jonge muzikanten uit verschillende hoeken van de wereld samen. De Australische klarinettiste Magdalena Krstevska , De Zuid-Afrikaanse pianist Roelof Temmingh en de Nederlandse celliste Jobine Siekman (prijswinnaar van de Cellobiennale Amsterdam). Nu wil het toeval dat hun studiegenoot, de uit Roemenië afkomstige violiste Maria Gîlicel ook in Nederland is omdat zij een baan kreeg bij het Nederlands Kamerorkest. Behalve dus klarinettrio’s zullen ook kwartetten en duo’s worden uitgevoerd van o.a. Farrenc, Ravel en Gordon Bell.

Het Delphine Trio maakt furore in Engeland. Zij treden op in series en grote zalen. Kregen coaching van befaamde musici. Dit is hun eerste concert in Nederland.

De in Melbourne geboren klarinettiste Magdalenna Krstevska heeft veelvuldig opgetreden in Australië en in heel Europa en speelde op grote podia als kamermusicus, orkestklarinettist en solist. Haar onderscheidingen omvatten de 3MBS Young Performer of the Year en de National Young Virtuoso of the Year awards.

De Nederlandse celliste Jobine Siekman bouwt snel aan haar carrière als uitzonderlijke kamermusicus en soliste. Ze was prijswinnaar van het Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam en ontving de RCM Anna Shuttleworth Prijs. Jobine bespeelt een Lefèbvre cello, in bruikleen gegeven van de National Instrumenten Fonds.

Pianist Roelof Temmingh, afkomstig uit Zuid-Afrika, rondt momenteel zijn Masters’ Degree in Piano Performance af bij Dina Parakhina aan het Royal College of Music, Londen. In 2019 ontving hij de Tagore Gold Medal. Hij trad op in grote zalen in Londen, waaronder Wigmore Hall, Royal Festival Hall en Royal Albert Hall.

De Roemeense Maria Gîlicel staat bekend om haar veelzijdigheid en passie op het podium. Maria heeft zojuist haar Artist Diploma-diploma behaald aan het Royal College of Music London bij professor Maciej Rakowski als Dasha Shenkman Scholar. Ze trad op als solist, kamermusicus en orkestlid op verschillende locaties, waaronder Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Buckingham Palace, St. John’s Smith Square, het Romanian Cultural Institute of London en het National Auditorium of Madrid; en heeft gewerkt met veel geprezen muzikanten, waaronder Patricia Kopatchinskaja, Maxim Vengerov en Gordan Nikolic. Ze maakt deel uit van het Tillett Trust Young Artists Platform en ontving de Royal Philharmonic Society Emily Anderson Prize voor solisten. Gepland staan onder meer recitals met het Chloé Piano Trio en concerten met het Nederlands Kamerorkest. Maria speelt op een Jean-Baptiste Vuillaume-viool (Parijs, 1850) die ze in bruikleen heeft van het Royal College of Music.

Reacties zijn afgesloten.