Laatste concerten nu en dan óp naar september

Beste mensen,

Het einde van het seizoen is in zicht. Met de inhaalslag in juni hebben we nog veel mensen blij kunnen maken. Zowel musici als publiek. Maar wat zou het fijn zijn als er straks niet meer gereserveerd hoeft te worden en dat er wat meer mensen in de zaal kunnen. Zo vol als het wel eens wás, zal het niet meer worden. We zijn een beetje aan de afstand gewend geraakt. Geen sardientjes in een blikje meer.

In augustus komt bij de donateurs weer de nieuwsbrief per post met de agenda’s voor september en oktober. Daarmee zijn dan ook de mensen zonder internet weer op de hoogte.

Hoe we gewend zijn aan bereikbaarheid besefte ik vanmorgen toen ik bemerkte dat ik mijn mobieltje verloren was. Wat een gevoel van ontreddering en ontregeling geeft dat. Nu maar hopen dat deze ‘levenslijn’ weer boven water komt.

Het slotconcert op 4 juli is uitverkocht, voor de Middeleeuwse muziek door ‘Aventure’ zijn nog een paar stoelen. En in september hopelijk weer zoals we gewend zijn, gewoon komen. Wens jullie een mooie zomer.

Reynaert die zal Reynaert blijven

Middeleeuwse muziek, daar is het ensemble Aventure in gespecialiseerd. Op vrijdag 2 juli om 20.00 uur is Aventure in ‘t Mosterdzaadje met het 15e eeuwse muziekverhaal over Reynaert de Vos.
De leden van het ensemble zijn: Christopher Kale -zang/verteller en de blokfluitisten Marco Magalhães, Fumitaka Saito en Ita Hijmans.
Het Reynaert-verhaal (ca.1417) zelf is niet op muziek gezet, maar in vroeg vijftiende-eeuwse liederen klinken wel dezelfde klachten over de perverse wereld, de hebzucht van mensen en onbetrouwbaarheid van machthebbers. Terwijl het satirische dierenverhaal de maatschappij spiegelt, vertellen de liederen het menselijke en persoonlijke verhaal, beschouwend of ronduit hilarisch. Een klankschap van het Vlaamse en Nederlandse gebied omstreeks 1400 klinkt om de liederen heen als het muzikale decor voor Reynaerts historie. Het Brugse Gruuthusehandschrift geeft een fantastisch inzicht in de toenmalige maatschappij.

Slotconcert

We sluiten het seizoen af op zondag 4 juli om 15.00 uur met een prachtig romantisch programma met muziek uit Duitsland en Tsjechië uit het eind van de 19e eeuw. Antonin Dvořák – Pianokwartet op. 23 nr. 1 in D-groot (1875) en Johannnes Brahms – Pianokwartet op. 60 nr. 3 in c-klein (1855-75) Het heftige derde pianokwartet van Brahms in combineert goed met het prachtige, eerste pianokwartet van Dvořák.
Het Frank Bridge Pianokwartet bestaat uit Jacob Plooij – viool, Örzse Adam – altviool, Florien Hamer – cello en Hans van Beelen – piano.
Het Frank Bridge Pianokwartet speelt sinds 2018 samen. De vier bevriende en ervaren internationaal actieve musici delen een grote liefde voor het pianokwartetrepertoire.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.