Muzikaal onthaal van de zomer

Beste mensen,

Deze twee concerten, Beethoven door Patrick Hopper op 20 juni en de Salontour door het Delta Piano Trio op 22 juni hebben al vanaf half december zeker vier keer op de agenda gestaan. Nu dan toch eindelijk gelukt. Patrick speelt opus 27, 1 en 2. En één daarvan is de meest geliefde Mondschein. Hij gaat bij de muziek vast en zeker smeuïge verhalen vertellen. Het Delta Pianotrio krijgt de dag na het concert de Kersjesprijs overhandigd en zullen ze live op radio 4 hetzelfde programma spelen als in ‘t Mosterdzaadje. Niemand hoeft ze dus te missen. Want dit concert is al ‘uitverkocht’.

Patrick Hopper met Beethoven

De Beethovenserie, waarin pianist Patrick Hopper alle pianowerken van Beethoven uitvoert, twee jaar geleden begonnen gaat na veel haperingen weer door. Op zondag 20 juni om 15.00 uur neemt deze geweldige pianist het publiek mee in de twee sonates Op. 27 nr. 1 en 2 (1801).
Daarna volgt de sonate Op. 101, die het begin inluidt van Beethovens laatste periode. De toonsoort van A groot is de perfecte toonsoort voor deze zonovergoten muziek, toch zijn er ook schaduwmomenten. Beethoven beschreef deze sonate als ‘een serie impressies en mijmeringen’.

Het Delta Pianotrio

Op dinsdag 22 juni om 20.00 uur is het Delta Pianotrio te gast.. Het wordt een Salontour – met afstand de intiemste muziek van concerten Bach, Biber, Beethoven, Tanguy, Dvořák en Ravel. Duidelijk dat dit programma ontstaan is in een tijd van afstand houden.
Net voor het einde van het jaar werd de prestigieuze Kersjesprijs toegekend aan Vera Kooper (piano), Gerard Spronk (viool) en Irene Enzlin (cello). Van de officiële uitreiking kwam door de omstandigheden niets. Maar op woensdag 23 juni wordt hun alsnog de prijs overhandigd en spelen ze een live concert voor Radio 4 .
Het Delta pianotrio is ondanks de stille tijd veel in beeld geweest. Zo waren ze te gast bij Podium Witteman, waren in Spiegelzaal en nemen deel aan het befaamde Storioni Festival in Eindhoven.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.