Drie pracht concerten

Beste mensen,

‘t Mosterdzaadje maakt meteen een vliegende start. Dit om de musici alsnog de kans te geven voor publiek te spelen en het publiek de kans te geven weer een echt concert mee te maken. En voor de mensen die nu gewend zijn aan YouTube opnames…er zijn weer nieuwe opnames in ‘t Mosterdzaadje gemaakt die heel erg mooi zijn. Concertzaal ‘t MOSTERDZAADJE. Zo heet ons eigen kanaal. Via de website kom je er meteen. Onderstaand de link van Duo Ebano.
https://youtu.be/ZL3DQLBfGYc

Op vrijdag 11 juni om 20.00 uur twee topfluitistes en een meesterpianist in het programma Fluitfestijn IV. Zaterdag 12 juni om 15.00 uur het pianistenechtpaar Vital en Aksana Stahievitch en zondag 13 juni om 15.00 uur het Duo Duin en Berg met Zuid-Afrikaanse gedichten verklankt.

Voor deze concerten reserveren via penningmeester@mosterdzaadje.nl. Kan ook via de website www.mosterdzaadje.nl onder het kopje concertagenda. Daar is ook de uitgebreide informatie over het programma te vinden. De penningmeester was even buiten bereik, maar is vanaf 6 juni weer thuis en bevestigt hij de binnengekomen mailtjes.

Vrijdag 11 juni 20.00 uur spelen Julie Moulin (fluitiste van het Concertgebouworkest) en Dasha Beltiukova, twee zeer aan elkaar gewaagde fluitisten, samen met de pianist Vital Stahievitch een programma met meesterwerken uit het fluitrepertoire van Telemann, Roussel, Ravel en Geraedts. Hun vierde concert samen. Solo speelt Vital de beroemde Scherzo nr. 3 van Chopin. Julie Moulin bewerkte speciaal voor dit concert de sprookjes van Moeder de Gans van Ravel voor twee fluiten en piano.

Zaterdag 12 juni om 15.00 uur is Vital Stahievitch met zijn vrouw Aksana te gast. Het concert wordt geopend met 6 Preludes van Rachmaninov. Daarna volgt vier-handig misschien wel het mooiste romantische werk dat hiervoor is geschreven: De Fantasie van Schubert. Een groots en meeslepend meesterwerk.

Zondag 13 juni om 15.00 uur maken we kennis met het Duo Duin en Berg. Gelske van der Duin – alt en Yolande van den Berg – piano. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en onder de indruk van elkaars vakmanschap gingen zij een samenwerking aan die resulteerde in een paar prachtige programma’s. Yolande haar roots liggen in Zuid-Afrika en zij verklankte de mooiste gedichten uit dat land. Het programma heet een ‘’n Musikale reis’ waarin de liederen in het Zuid-Afrikaans gezongen worden.

‘t Mosterdzaadje, dat er toch al wat verscholen aan de weg ligt, was net als bij het paleis van Doornroosje door het natte voorjaar geheel dichtgegroeid. Een paar stoere vrijwilligers hebben zich er op uit kunnen leven. We zijn weer toegankelijk en open voor jullie.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.