Het licht staat op groen

Tijd voor Vitamine Muziek!

Beste mensen,

Alsof na een verlammende, lamlendig makende onzekere periode, nu het bloed weer kan stromen. Buitengewoon blij ben ik jullie weer een concert aan te kunnen bieden. De musici staan te popelen voor jullie te komen spelen. De maand juni zit boordevol uitvoeringen en zelfs in juli gaat het nog door. Er valt een hoop in te halen. Nog steeds is alles met de voorschriften zoals die ook voorheen van kracht waren. Er kunnen dus nog maar weinig mensen in de zaal. Het reserveren is daarom ook nog steeds nodig. Voor het eerste concert op zondagmiddag 6 juni moet je er snel bij zijn. Niet alleen dat het een buitenkansje is om meester violist Joseph Puglia te ontmoeten, ook is snelheid geboden omdat Huib Wijders, de penningmeester die de reserveringen beheert, vanaf eind mei een weekje afwezig is. Dus…snel naar penningmeester@mosterdzaadje.nl en dan krijg je nog bevestiging terug. Kijk op de website bij concertagenda naar de vele mooie concerten en laat de vitamine Muziek weer binnenkomen. Omdat er natuurlijk ook flink geventileerd wordt blijft het een aanrader een lekkere sjaal mee te nemen. Maar je zult zien…als ‘t Mosterdzaadje de deuren opent gaat het zonnetje weer schijnen.

Joseph Puglia

Op zondag 6 juni om 15.00 uur is te gast de violist Joseph Puglia die het programma ‘Rondom Bach’ gaat spelen met werken van Telemann, Hindemith, Bach, Stravinsky en Biber. De Bachsuite wordt uitgevoerd op altviool.
De violist Joseph Puglia is niet de eerste de beste. Zijn solodebuut in het Concertgebouw werd in de pers geprezen als ‘uitzonderlijk’. Hij wist de zaal ‘aan de kook te brengen’. Joseph Puglia ( New York) studeerde in Nederland bij Anner Bijlsma en Vera Beths. Zijn grote liefde voor Bach werd in hun handen verder gevormd. ‘In het laatste jaar tijdens de lockdown, merkte ik dat ik terugkeerde naar Bachs muziek. Maar voor het eerst kon ik zijn muziek opnieuw ontdekken, niet voor een publiek, maar voor mezelf, in mijn eigen tempo en op een ander instrument – de altviool. Deze verandering heeft me een diepere waardering gegeven, niet alleen voor Bachs genialiteit, maar ook voor het voorrecht dat we allemaal van muziek mogen genieten’, aldus Joseph Puglia.
Puglia is momenteel solo violist bij het Asko | Schönberg ensemble in Amsterdam, en geeft les aan de vioolfaculteit van het Koninklijk Conservatorium in Nederland.
Voor het YouTube kanaal van ‘t Mosterdzaadje werden er opnames gemaakt van hem waarin zijn grote meesterschap te zien en te horen is. Via de website www.mosterdzaadje.nl in het menu YouTube aanklikken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.