dinsdag 22 juni 2021 – 20.00 uur

Delta Pianotrio
Vera Kooper – piano
Irene Enzlin – cello
Gerard Spronk – viool
Dvořák, Ravel, Beethoven, Bach en Biber

Het Delta Trio ontving de Kersjesprijs 2020

Op dinsdag 22 juni om 20.00 uur is het Delta Pianotrio te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het wordt een Salontour – met afstand de intiemste muiek van concerten Bach, Biber, Beethoven, Tanguy, Dvořák en Ravel

Net voor het einde van het jaar werd de prestigieuze Kersjesprijs toegekend aan Vera Kooper (piano), Gerard Spronk (viool) en Irene Enzlin (cello). Van de officiële uitreiking kwam door de omstandigheden niets. Maar op woensdag 23 juni wordt hun alsnog de prijs overhandigd en spelen ze een live concert voor Radio 4 . In Santpoort komen ze dus daags ervoor hun programma laten horen.

Het Delta pianotrio is ondanks de stille tijd veel in beeld geweest. Zo waren ze te gast bij Podium Witteman, waren in Spiegelzaal en nemen deel aan het befaamde Storioni Festival in Eindhoven.

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. Om Corona-besmettingen te voorkomen, moeten we afstand houden van elkaar. Veel mensen ervaren een gevoel van eenzaamheid en de verstoring van het normale leven maakt onzeker. Muziek kan de anderhalve meter afstand veilig overbruggen en toch een gevoel geven van verbondenheid, contact en communicatie. In dit Salonconcert spelen we werken voor verschillende bezettingen, solo, duo en trio, en van componisten uit verschillende tijden die voor ons relateren aan thema’s als eenzaamheid, onzekerheid, maar ook verbondenheid, troost en schoonheid”, aldus Vera Kooper.

Ze maakten dit concert concept speciaal voor het prins Bernhard Culuurfonds.

Reacties zijn afgesloten.