Eerste concert was vandaag 38 jaar geleden

’t Mosterdzaadje al 38 jaar bruisend centrum van muziek, maar nu even niet

Beste mensen,

Vandaag 12 mei, is het precies 38 jaar geleden dat Pim en ik ons eerste concert konden aankondigen. We hadden de jaren er voor keihard gewerkt om het vervallen trappenfabriekje, gehuisvest in het oude kerkje, op te knappen. Het resultaat is nog steeds de mooiste plek voor kamermuziek.
Wat had ik deze dag graag met jullie willen vieren. Wat hadden alle musici die nu wéér afgezegd moeten worden, mooi voor jullie willen spelen. Wat een groot gemis en zo niet te begrijpen ook. Vanaf 1 juni vorig jaar tot en met 13 december zijn we zo zorgvuldig omgegaan met de regels. Nooit enige haard van uitbraak geweest via ‘t Mosterdzaadje. En nu zijn de meeste liefhebbers van klassieke muziek ook al gevaccineerd.

Natuurlijk is het fijn dat de terrassen open zijn, de sekswerkers weer hun werk mogen doen en de dieren bezoek kunnen ontvangen. Maar wat had ik de musici die al zo lang voorbereid zijn op hun optreden graag jullie warme oren gegund. Zelfs voor een klein gezelschap maakt het een groot verschil in musiceren.

Komende dagen worden er nieuwe opnames gemaakt voor ons YouTube kanaal. Via de website www.mosterdzaadje.nl kun je op YouTube klikken en hoor en zie je de musici die een stuk van hun geannuleerde concert laten horen. Ook zie je dan weer even ‘t Mosterdzaadje dat er nu toch wat verloren bijligt zonder activiteiten.

En wat mijn activiteiten betreft…de dagen vullen zich razendsnel, het voorjaar is geweldig en ik moet nog maar zien hoe ik mezelf weer in beweging krijg.

De expositie van de bollenvelden, met name tulpen, gemaakt door Wietze Dorsman, blijven net zo lang hangen totdat ze de kans hebben gekregen om gezien te worden. Ze zijn het bekijken méér dan waard.

De maand juni is volgepland, ook in juli staan al concerten geboekt. Houdt de nieuwsbrief in de gaten en zodra we kunnen, zijn we er klaar voor. Dan gaan de reserveringsknoppen op groen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.