zaterdag 12 juni 2021 – 15.00 uur

Pianorecital
Vital Stahievitch & Aksana Stahievitch – piano
Rachmaninov (preludes) en Chopin

De grootse Fantasie van Schubert vierhandig en Preludes van Rachmaninov

Op zaterdag 12 juni om 15.00 uur wordt ‘t Mosterdzaadje gevuld met de meeslepende muziek van de Fantasie die Schubert schreef voor piano Quatre Mains. De pianisten die dat meesterwerk gaan uitvoeren zijn Vital en Aksana Stahievitch. Dit echtpaar, afkomstig uit Belarus, woont en werkt al jaren in Nederland. Vital is behalve repetitor aan het Conservatorium van Amsterdam ook een veel gevraagd solist en pianist voor kamermuziek. Aksana ontwikkelde haar eigen lespraktijk en is als pianiste verbonden aan verschillende ensembles. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Amsterdam.

Ook voor hun is het lang geleden dat ze optraden voor publiek. Uit blijdschap weer een concert met bezoekers te kunnen geven, kozen ze voor een romantisch programma van twee componisten die hun na aan het hart liggen. Vital soleert met een selectie van 6 Preludes van Sergei Rachmaninov. Dit zijn contrasterende korte stukken, vol liefde, verdriet, nostalgie en passie.

Dan volgt het grote meesterwerk van de Weense componist Schubert. En behalve dat het een essentieel stuk is uit het repertoire voor piano vierhandig is het ook voor veel muziekliefhebbers hun lievelingsstuk.

Reacties zijn afgesloten.