zondag 27 juni 2021 – 15.00 uur

Pianoduo Beth en Flo
Rhapsody in Blue van Gershwin
De Moldau van Smetana

Beth & Flo, niet zo maar een Pianoduo

Op radio 4 hoor je ze regelmatig voorbij komen. Echt een oorvanger. Het pianoduo Beth & Flo. Op zondag 27 juni om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje weer in het echt te beleven (want een belevenis is het echt )

In dit concert spelen Elsbet Remijn en Claudette Verhulst drie fantasievolle karakterstukken: Gershwin – Rhapsody in Blue, Saint-Saëns – Danse Macabre en Smetana – De Moldau

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden in 2014 hun Masterdiploma behaalden. Als duo geven zij verrassende concerten met een ‘vleugeltje’ theater. Ze traden o.m. op in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het Uit Festival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. In oktober 2018 was het duo op tournée in het Verenigd Koninkrijk, met enkele concerten in Londen en in het noorden van Engeland.

Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.

Reacties zijn afgesloten.