vrijdag 25 juni 2021 – 20.00 uur

Emma Roijackers – viool
Riëtte Olthof – piano
Saint-Saëns, Schubert, Cage, Franck

Viool-Pianoduo van grote klasse met prachtig programma

Op vrijdag 25 juni om 20.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de violiste Emma Roijackers en de pianiste Riëtte Olthof . Twee jonge bijzonder getalenteerde musiciennes die een prachtig programma hebben samengesteld met Saint-Saëns (Introduction & Rondo capriccioso), Schubert (uit de Drei Klavierstücke D946: no.1 Allegro assai), Cage (Nocturne) en de beroemde en geliefde vioolsonate van Franck.

Op het YouTube kanaal van ‘t Mosterdzaadje is een mooi voorproefje te zien en te beluisteren.

Riëtte Olthof, piano:

Riëtte Olthof kreeg vanaf 8-jarige leeftijd vioollessen en begon op 9-jarige leeftijd met pianospelen. Na een aantal jaren les gehad te hebben bij Rachel Vroom studeerde zij drie jaar piano bij Hans Eijsackers aan het Utrechts conservatorium. Daarna studeerde zij verder bij Frank van de Laar aan het Artez Conservatorium Zwolle, waar ze haar bachelor behaalde en in 2016 haar master afsloot met een 9. Riëtte nam deel aan verschillende masterclasses in Nederland, Duitsland en Engeland. Zo volgde ze bij Chetham’s Internation Piano Summer School lessen bij Joan Havill en Peter Donohoe, en nam zij deel aan masterclasses van Andreas Woyke en Willem Brons. Ook mocht zij deelnemen aan het Erasmus Intensive Program ‘Liszt, the progressive’ in Eisenstadt, Oostenrijk.Behalve met het solo piano-repertoire houdt Riëtte zich graag bezig met kamermuziek en liedbegeleiding. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in liedbegeleiding bij Steven Faber, Mariken van Nieukerken en Hans Eijsackers. Riëtte heeft een Grotrian Steinweg-vleugel uit 1924 uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Voor meer informatie zie www.rietteolthof.nl.

Emma Roijackers, viool:

Emma studeerde af bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Zij kreeg volledige financiering van Nederlandse fondsen om bij Lukas Hagen in Salzburg verder te studeren waar ze afgelopen jaar haar Post-graduate diploma heeft behaald. Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen. Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend zoals de prijs (‘Laberté Hoedemaker’) en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ook werd ze uitgekozen als een van de twaalf deelnemers voor ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland, met als artistiek leider de befaamde violist Schlomo Mintz. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks. Ze is uitgenodigd om op meerdere internationale kamermuziekfestivals te spelen zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland en het Duinstreek Kamermuziekfestival. Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

www.emmaroijackers.com

Reacties zijn afgesloten.