zondag 13 juni 2021 – 15.00 uur

Duo Duin en Berg
‘n Musikale Reis’
Gelske van der Duin – zang
Yolande van den Berg – piano
met liederen uit Zuid -Afrika en het Fries

‘n Musikale reis door Zuid Afrika

Op zondag 13 juni om 15.00 uur is het Duo Duin en Berg in ‘t Mosterdzaadje te gast. Zangeres Gelske van der Duin en pianiste Yolande van den Berg presenteren het programma ‘Een Musikale Reis’ waarin de Zuid-Afrikaanse taal eer aan wordt gedaan. De pianiste, die daar vandaan komt, zetten de mooiste gedichten op muziek. Naast het Zuid-Afrikaans wordt ook in het Fries gezongen.

Een aantal jaar geleden ontmoetten Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (Duin en Berg) elkaar op het conservatorium. Tijdens een creatieve opdracht improviseerden ze ter plekke bij een schilderij. Daar hoorden ze elkaar voor het eerst muziek maken: De interesse in elkaars vakmanschap was geboren! Yolande bleek te componeren. Zo zette ze vele gedichten op muziek die in haar moedertaal, het Afrikaans, zijn geschreven.

Met de composities van Yolande heeft Duo Duinenberg een aantal prachtige programma’s samengesteld: een muzikale rondreis door Zuid-Afrika. De liederen nemen u mee op reis door de natuur van Zuid-Afrika, op levensreis.

Dichteres Elrika van der Walt schreef:
“Dit is wonderlik vir my as digter dat my weerlose woorde veiligheid vind in die melodieë van ‘n
bekwame komponis en die hoogtes inskiet op ‘n suiwer stem.”


Youtube kanaal van Duo Duinenberg
Facebookpagina van Duo Duinenberg

Reacties zijn afgesloten.