vrijdag 11 juni 2021 – 20.00 uur

Fluitfestijn IV
Julie Moulin – fluit
Dasha Beltiukova – fluit
Vital Stahievitch – piano
Meesterwerken uit het fluitrepertoire.
Telemann, Roussel, Ravel en Geraedts

Fluitfestijn IV

Dasha Beltiukova, Vital Stahievitch en Julie Moulin

Twee goed aan elkaar gewaagde topfluitisten en een meesterlijk pianist brengen op vrijdag 11juni om 20.00 uur in t Mosterdzaadje een programma van meesterwerken uit het fluitrepertoire van Telemann, Roussel, Ravel en Geraedts. De pianist Vital Stahievitch schittert solo in een scherzo van Chopin.

De samenwerking tussen de Franse Julie Moulin (fluitiste van het Concertgebouworkest) en de Wit-Russische Dasha Beltiukova begon al jaren geleden. Twee zulke grote talenten bij elkaar is een waar fluitfestijn. Voor dit concert arrangeerde Julie Moulin vijf sprookjes uit ‘Ma Mère ‘l Oye’ van Maurice Ravel voor twee fluiten en piano. De muziek neemt de luisteraar mee naar een wereld vol magie. Voor de fluitisten is het stuk een nachtmerrie, zo uitdagend moeilijk. Maar bij zulke goede musici merk je daar helemaal niets van.

Joueurs de flûte Op. 27 voor fluit en piano van Albert Roussel (1869-1937) zijn stukken die voor bekende fluitisten uit zijn tijd gecomponeerd zijn.

Van Jaap Gerardts (1924-2003), Nederlands componist en fluitist de driedelige Sonatine voor fluit en piano uit 1953. Hij was een groot kenner van de muziek van Ravel. Sonatine doet Dasha denken aan Franse filmmuziek. Met een eigen ritme, lichtheid, melancholie, charme en humor.

Reacties zijn afgesloten.