Ontroering

Rachmaninov

Beste mensen,

Muziek! Wat kan dat soms als bij toverslag een stemming doen veranderen. Het kwam door het nieuwe filmpje op ons eigen You Tube kanaal waarop Sergey Smirnov in ‘t Mosterdzaadje Preludes van Rachmaninov speelt. Al bij de eerste tonen wist ik het weer. Hier doe ik het voor. Hier wil ik mijn ziel en zaligheid in stoppen. Muziek, zo veel omvattend, zo ontroerend.

Het concert van Sergey Smirnov van vrijdag 5 maart ging dus niet door, maar nu toch drie preludes met veel zorg door hem zelf gespeeld en opgenomen in ’t Mosterdzaadje. Op. 30 nr. 2, op. 23 nr. 1 en op. 23 nr. 4

Na de laatste persconferentie zag ik weinig aanleiding om in een nieuwsbrief iets aan te kondigen, maar toen ik dus vanmorgen het concert van Sergey binnenkreeg, had ik wel degelijk een goede reden. Luister en huiver. Hij lijkt of hij ons laat meevoelen in de machteloze strijd die in Belarus al maanden wordt gevoerd om wille van een rechtvaardige samenleving.
https://youtube.com/channel/UC7IUiZROfbjMnyHIjwLWFWg
Abonneer je op het kanaal zodat je steeds als er wat bij komt daarvan melding krijgt.

Ontroerd waren ook de musici die hun vergoeding kregen voor de gecanceld concerten.
“Svetlana en ik zijn ontzettend ontroerd over de financiële steun, die je aan ons hebt gegeven. Wat fantastisch, wij willen jou van harte danken 🙏❤️ en zijn er ongelofelijk blij mee”, liet Natali Merfort weten.
“Wat lief dat zoveel mensen een gift hebben gedaan voor je fonds.Hopelijk kunnen we al die mensen in het volgende seizoen met klinkende toon terugbetalen”, schreef de blij verraste Marijke Groenendaal.

Wannéér we verder gaan en hoe, het blijft ongewis, maar na het horen het spel van Smirnov ben ik overtuigd, dat in mijn door stilstand nogal lui geworden leven, ik straks weer helemaal gemotiveerd ben om de draad op te pakken.

met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.