Wachten op groen licht

Beste mensen,

Het is allemaal een heel gedoe in Nederland. Politiek spannende tijden en sneeuw met Pasen. Ook met het vaccineren schiet het niet erg op. Toch zijn er in mijn omgeving al veel mensen ingeënt. Dat bracht mij ook op het idee om toch in april alvast de concerten voor gevaccineerden te beginnen. Ik vroeg daarvoor toestemming bij de gemeente Velsen. Dacht: daar kunnen ze mooi een keer hun nek mee uitsteken. Maar nee. Een welwillende ambtenaar legde het haarfijn uit. “Het Mosterdzaadje is een voor het publiek toegankelijke locatie die op grond van artikel 4a.1 van de ministeriële regeling gesloten moet zijn. Het beperken van het publiek tot gevaccineerde personen is op dit moment nog geen grond voor ontheffing van deze bepaling helaas”.

Dat de dierentuinen, Keukenhof en Tivoli worden ontsloten op basis van negatief testresultaat is een groot goed. Maar dan denk je tóch: geef zo’n Mosterdzaadje met heel beperkt publiek dat vooraf gereserveerd heeft voor concertbezoek, toch óók een kans. Nu dus weer afwachten wat de volgende persconferentie gaat brengen.

Intussen hebben Sergey Smirnov en Dasha Beltiukova niet stilgezeten en zijn er weer nieuwe opnames in ’t Mosterdzaadje gemaakt. Op YouTube is nu Vital Stahievitch te zien en te horen en ook ik heb even een stichtelijk woord aan jullie gericht. En daarop is goed te zien dat het geld wat voor het Coronafonds weer is binnen gekomen, niet aan de kapper is uitgegeven.
Diezelfde dag werden ook opnames gemaakt van Joe Puglia, een meesterlijk violist en nieuwe ster in ’t Mosterdzaadje. (In juni komt hij optreden). Sergey Smirnov zelf speelde een gedeelte van zijn eveneens gecancelde concert. De reacties op de opnames zijn heel enthousiast.
https://youtube.com/channel/UC7IUiZROfbjMnyHIjwLWFWg
Als je deze link aanklikt kom je op Concertzaal ’t MOSTERDZAADJE. Meld je aan als abonnee want dan krijg je vanzelf melding als de nieuwe opnames geplaatst zijn.
En in dit geval is een abonnement gewoon gratis en zit je nergens aan vast.
Zodra er nieuws is en er gereserveerd kan gaan worden, laat ik het onmiddellijk weten.

In juni is de maand helemaal vol geboekt en de concerten van mei staan op de website.
Huib Wijders, onze penningmeester kan weer een hoop musici betalen die in maart en april van de agenda gestreept moesten worden. Dank namens de musici, voor het aanvullen van het Coronafonds waardoor dit mogelijk is.

Intussen hebben Sergey Smirnov en Dasha Beltiukova niet stilgezeten en zijn er weer nieuwe opnames in ’t Mosterdzaadje gemaakt. Op YouTube is nu Vital Stahievitch te zien en te horen en ook ik heb even een stichtelijk woord aan jullie gericht. En daarop is goed te zien dat het geld wat voor het Coronafonds weer is binnen gekomen, niet aan de kapper is uitgegeven.
Diezelfde dag werden ook opnames gemaakt van Joe Puglia, een meesterlijk violist en nieuwe ster in ’t Mosterdzaadje. (In juni komt hij optreden). Sergey Smirnov zelf speelde een gedeelte van zijn eveneens gecancelde concert. De reacties op de opnames zijn heel enthousiast.

https://youtube.com/channel/UC7IUiZROfbjMnyHIjwLWFWg

Als je deze link aanklikt kom je op Concertzaal ’t MOSTERDZAADJE. Meld je aan als abonnee want dan krijg je vanzelf melding als de nieuwe opnames geplaatst zijn.
En in dit geval is een abonnement gewoon gratis en zit je nergens aan vast.
Zodra er nieuws is en er gereserveerd kan gaan worden, laat ik het onmiddellijk weten.

Zou het concert van vrijdag 23 april door kunnen gaan? 
Muziek uit Tsjechië, Rusland en Belarus.

Zij staan te trappelen, net als Patrick Hopper die al drie keer zijn Beethoven programma van de agenda geveegd zag worden. Zouden eindelijk de twee sonates op.27 en opus 101 tot klinken gebracht gaan worden in ’t Mosterdzaadje met de zo belangrijke aanwezigheid daarbij van warme en nu ook wel erg gretige oren. Laten we het hopen. Zodra het licht op groen staat kan er gereserveerd worden.

In juni is de maand helemaal vol geboekt en de concerten van mei staan op de website.
Huib Wijders, onze penningmeester kan weer een hoop musici betalen die in maart en april van de agenda gestreept moesten worden. Dank namens de musici, voor het aanvullen van het Coronafonds waardoor dit mogelijk is.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.