zaterdag 17 april 2021 – 15.00 uur

Helaas kan dit concert niet doorgaan
EXTRA CONCERT
Nikitov
Niki Jacobs – zang
Ro Krauss – altviool
Emile Visser – cello
Edwin Wieringa – contrabas
Peter van Os – accordeon
Ruud Breuls – trompet
o.a. Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanelli

Niki Jacobs zingt Theodorakis’ Mauthausen

Niki Jacobs
[foto: Anne van Zantwijk]

Op zaterdag 17 april om 15.00 uur is in ‘t Mosterdzaadje terug de Haarlemse vertolkster van het Jiddische lied, de zangeres Niki Jacobs. Zij brengt met haar ensemble een nieuw programma waarin de Mauthausen liederen van Theodorakis centraal staan.

The Ballad of Mauthausen, is een hartverwarmende voorstelling met de beroemde Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis als middelpunt. Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is het groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.

‘Niki Jacobs heldere warme sopraanstem ontwapent’. Mischa Spel, *** NRC.

‘Theodorakis’ Mauthausen herschapen. Om tot grote schoonheid te komen, hoef je niemand te behagen’. Ton Maas, Mixedworldmusic.com

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.
Zie ook: www.nikijacobs.nl

Reacties zijn afgesloten.