Om de moed er in te houden

Beste mensen,

Het is wel weer even slikken. Door de concertagenda van maart gaat zoals het er nu uitziet weer een streep. Dat het in zo’n veilige setting als in ‘t Mosterdzaadje niet mogelijk is de musici hun werk te laten doen en het kleine aantal bezoekers daarmee van het beste medicijn voor geestelijk welzijn te voorzien, is een grote teleurstelling. Sommige mensen kunnen zich pas goed voelen na een bezoek aan de kapper. Anderen na een concertbezoek.

Ondertussen is er in ‘t Mosterdzaadje hard gewerkt aan de geboorte van het YouTube kanaal Concertzaal ’t MOSTERDZAADJE  waarop opnames te zien en te horen zijn van muziek die niet uitgevoerd kon worden. Het is nog maar een begin. De opnames van beeld en geluid zijn in handen van Sergey Smirnov en Dasha Beltiukova, die zelf ook een stukje uit hun gecancelde concerten laten horen. Met één klik kom je in ‘t Mosterdzaadje en zie je nog iets van de tulpenschilderijen van Wietze Dorsman. Ook maken we kennis met Emma Roijackers en Riëtte Olthof.
https://www.youtube.com/channel/UC7IUiZROfbjMnyHIjwLWFWg

Laat even horen of alle energie en tijd die hier is ingestoken voor jullie de moeite waard was om te bekijken. Zelf was ik onder de indruk van hun streven naar perfectie en genoot bovenal dat er weer muziek klonk in ‘t Mosterdzaadje.

Patrick Hopper, de pianist van de Beethoven serie en onze webmaster, geeft al 10 jaar een orgelconcert uitvoering op donderdag in de Heilig Anthonius Abt aan de Scheveningse weg 235 in Den Haag.
Op donderdag 18 maart om 13.00 uur is het zijn 450ste uitvoering, een jubileum dat hij met de 5e symfonie van Widor viert. Een grandioos stuk muziek in een betoverend mooie kerk die gewoon open is voor publiek.
Zie ook zijn website: www.orgelmuziekopdonderdag.nl


Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.