zondag 18 april 2021 – 15.00 uur

Helaas kan dit concert niet doorgaan
Gloed
Gerard Veltrop – gitaar
Rudi Korthuis – zang
Ines van Deursen – bas, gitaar
Harold in den Bosch – percussie, metalofoon
Nederlandstalige liedjes op tekst van bekende en onbekende dichters

Gloed: Muziek met gedichten als basis

Gloed betekent sfeer en intimiteit

Op zondag 18 april om 15.00 uur maken de musici van Gloed kennis met ‘t Mosterdzaadje. De leden van Gloed zijn: Rudi Korthuis – zang, Gerard Veltrop – gitaar en compositie, Ines van Deursen – bas, gitaar en Harold in den Bosch- percussie en metalofoon.

Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied op basis van gedichten. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk.

Uit reacties van het publiek door de jaren heen blijkt dat de kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die zij – zonder veel opsmuk – weten te creëren. De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding; ze laten het publiek lachen, wegdromen en zorgen voor een feest der herkenning.

Bij een concert van Gloed kan het publiek rustig onderuit zitten, luisteren en genieten van mooie, poëtische teksten en meeslepende muziek. Balancerend tussen melancholie en kinderlijke speelsheid, ontroering en opperste vrolijkheid. Ingetogen tot zeer dynamisch. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied.

De leden van Gloed hebben een gedeelde de passie: samen musiceren.

Harold in den Bosch – Percussie  – Metalofoon. Geboren op 5 oktober 1970. Woont in Horssen. Is vanaf zijn 8e jaar actief als drummer/percussionist in muziek/theater. Ook op projectbasis bezig als (studio)technicus/producer en drumleraar. Verrast menigeen door te spelen op plank of een ander verrassend instrument.

Ines van Deursen – Contrabas – Ukebas – Gitaar.
Geboren op 29 februari 1964. Woont in Heelsum. Studeerde in 1986 af voor hoofdvak Schoolmuziek aan het Arnhems conservatorium. Speelt als bassiste in meerdere bands. Heeft brede muzikale interesse die zich uitstrekt van Gloed tot bluegrass, jazz, Braziliaanse muziek tot een strijkje.

Rudi Korthuis – Zang.
Geboren op 11 oktober 1954. Woont samen met Gerard in Nijmegen. Zingt vanaf haar kindertijd. Heeft jaren zangles gehad van Henny Grimijzer (docente Kleinkunst Academie). Was samen met Gerard in verschillende (rock)bands actief. Voelt zich als een vis in het water bij het Nederlandstalige lied.

Gerard Veltrop – Gitaar – Componist.
Geboren op 18 april 1953. Woont samen met Rudi in Nijmegen. Leeft voor de muziek. Speelt van jongs af aan gitaar en is klassiek geschoold. Gerard is naast Gloed zanger en gitarist in rock-bluesband. Zijn composities beslaan dan ook een breed spectrum: van kleinkunst tot stevige rock en blues.

Reacties zijn afgesloten.