Geen concert, wél een vergoeding

In deze tijd van grote onzekerheid en dilemma’s kan ik jullie in elk geval tot 2 maart houvast bieden. ‘t Mosterdzaadje blijft zéker gesloten. Zéker dus dat de muziek jullie niet even naar een andere dimensie kan vervoeren. Zéker dat de muziek niet ingezet kan worden als Haarlemmer Olie tegen alle mogelijke virus varianten.

Zoals wij smachten naar energie die uitgaat van levende muziek, zo verlangen de musici naar een gehoor van echte mensen. We hebben elkaar nodig.

Dit TeslaTrio speelde één van de laatste concerten in december. De vonken spatten er vanaf. Alles stroomde. Precies wat de Servische uitvinder en elektrotechnicus Nikola Tesla bedoelde. In maart hopelijk kan alles weer stromen.

Na de persconferentie ben ik maar meteen begonnen met het aanschrijven van de 16 musici die in februari in ‘t Mosterdzaadje de mooiste muziek zouden hebben komen spelen. Voor de zoveelste keer binnen een jaar werd hun werk op een zijspoor gezet. Ik vrees voor hun veerkracht.
Ik ga proberen met extra concerten in maart, april en juni, nog iets van al hun voorbereidingen te kunnen laten horen. Dat is weer het voordeel van kleinschaligheid en particulier initiatief.

Aan de musici van concerten die buiten boord gevallen zijn en waar geen plek meer dit seizoen voor gemaakt kan worden, willen we in elk geval een vergoeding geven. Er zit nog een klein beetje geld in de kas van het in maart opgerichte Coronafonds. Dat kan op dit moment wel wat gespekt gaan worden.

Giften kunnen gestort op rekening NL41 RABO 0145 822 036 van Stichting ‘t Mosterdzaadje t.b.v. Coronafonds.

Over de reeds betaalde, maar geannuleerde concerten, krijgt u zodra er een nieuwe datum voor is gevonden bericht van de penningmeester. Hij kan ook geld terugstorten als u dat liever hebt. Geld dat niet teruggestort hoeft te worden komt eveneens in het fonds voor de musici.
Eén ding is ook weer zeker, Huib Wijders, de penningmeester dus, krijgt er een hele kluif aan.
Ik geef me over aan deze onmacht. Ik mis de ontmoeting met de muziek. Het wederzien met jullie in ‘t Mosterdzaadje gloort ergens in de verte.
De prachtige schilderijen van Wietze Dorsman zullen op uw bewonderende blik blijven wachten.

De donateurs krijgen half februari een brief met het programma van maart en april.
Zij kunnen als eersten op de concerten intekenen. Houd ook de website in de gaten. Er zullen extra concerten worden toegevoegd.
Blijf op de been, behoud de moed en pluk de dag.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.